Najnovije

"Da bi Srbija prodisala, Vučić mora da ode"

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević obratio se povodom jučerašnjih događaja opozicionim liderima „koji su se odlučili za izlazak na Vučićeve lažne izbore“. Đorđević je ukazao da će nasilje nad demonstrantima koji su u više gradova Srbije protestovali protiv izmena Zakona o eksproprijaciji i otvaranja rudnika Rio Tinto biti svakodnevica u izbornoj kampanji.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

„Srpska narko stranka angažuje batinaše i kriminalce da biju građane, policija je pod političkom kontrolom i brani vlast“, ističe lider Oslobođenja.
Prema njegovim rečima, jučerašnji događaji pokazuju da vlast neće pasti na izborima i da je izlišno izlaziti na izbore koje organizuje SNS.

„Svi koji izlaze na izbore i veruju u Vučićeve garancije su politički naivci. Vučić će potpisati bilo šta, a onda će opet na vas poslati batinaše i bagere“, objašnjava Đorđević. 

On je podsetio da je pokret Oslobođenje još ranije pozvao na građansku neposlušnost „kao jedini oblik pobede nad ovom vlašću“.

 „Mafija se neće rušiti na izborima, iz prostog razloga što mafija nikada neće organizovati izbore koje može da izgubi. Izlazak na glasanje je samo davanje legitimiteta njima i ravno je političkom samoubistvu“, ističe predsednik pokreta Oslobođenje.

Đorđević se sa delegacijom pokreta Oslobođenje trenutno nalazi u Moskvi, odakle je već ponudio plan za rušenje aktuelne vlasti koji bi uključio „građansku neposlušnost usmerenu na ostavku Aleksandra Vučića kao vrha kriminalne piramide“.

„To mora da bude cilj i jedini zahtev svakog protesta. Vučić je organizator kriminala i nasilja i glavni izvor nestabilnosti u Srbiji. Da bi Srbija prodisala, on mora da ode“, zaključuje Mlađan Đorđević.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA