Najnovije

Putinova limuzina „Aurus“ ispitana u novom dokumentarcu RT-a (VIDEO)

Vladimir Putin koristi najsavremeniju predsedničku limuzinu ruske proizvodnje od 2018. godine, a novi dokumentarac RT-a sada govori o tome kako je jedinstveno vozilo osmišljeno i napravljeno od nule za samo pet godina.

Predsednički auto (Foto: Jutjub/Kremlin.ru)

„Aurus“ je debitovao u javnosti na dan Putinove inauguracije, u maju 2018. godine, sa svojim inženjerima „na klupi“ dok su gledali direktan prenos događaja, tokom kojeg je vozilo prvi put predstavljeno u javnosti.

„Bilo je to kao lansiranje rakete u kosmos. Kada se pojavilo vozilo, svi su pljeskali“, priseća se jedan od inženjera.

Dokumentarac RTD-a, „Kremljmobil“, bavi se godinama mukotrpnog rada tima moskovskog instituta "NAMI" koji su doveli do tog istorijskog trenutka.

Film pruža insajderski pogled na poteškoće i neuspehe sa kojima se tim suočavao, od test sudara, procena na 15 različitih puteva i noći provedenih u fabrici za sklapanje, do neverice drugih proizvođača da će rusko vozilo izdržati ispitivanje.

"Aurus" je, između ostalog, prošao najmanje 60 rigoroznih testova bezbednosti, vidljivosti i potrošnje gasa. NJegov dizajn i konstrukcija su nekoliko puta menjani pre nego što je debitovao kao predsedničko vozilo i postao značajan igrač na tržištu luksuznih automobila. Pošto "Aurus" nije samo ispunio Putinove zahteve za domaću predsedničku limuzinu, njegovi dizajneri su takođe želeli da postane luksuzni automobil za klijente u maloprodaji.

Da bi uspeli na oba fronta i stvorili vozilo sa jasnim osvrtom na Rusiju i njenu tradiciju, iskoristili su iskustvo domaćih i stranih proizvođača automobila, istovremeno primenjujući najsavremeniju tehnologiju kao što je 3D štampa i sofisticirane marketinške strategije.

"Aurus" je trenutno dostupan u maloprodajnim verzijama "Sedan", "Minivan" i "Kabriolet" po ceni do 24 miliona rubalja (336.000 dolara).

Britanski parlamentarci označili Srbiju kao neprijatelja i pozvali SAD i EU da intervenipu, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: RT/Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA