Najnovije

ĐORĐEVIĆ: Eskobar dolazi u egzekuciju Republike Srpske, Vučić saučesnik

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević komentarisao je današnju posetu visokog zvaničnika američkog Stejt departmenta Gabrijela Eskobara, koji dolazi u Bosnu i Hercegovinu povodom političke krize u ovoj državi. Đorđević je istakao bojazan da Eskobar „dolazi u egzekuciju Republike Srpske“, kako bi podržao novi napad na nadležnosti i ovlašćenja srpskog entiteta.

Mlađa Đorđević (Foto: Helm Kast)

„Ovaj napad na Republiku Srpsku je najveći dosad, otvoreno i koordinirano se preti ratom iz Sarajeva, a sankcijama iz Berlina i Vašingtona“, objasnio je predsednik Oslobođenja.

On je ocenio da je „žalosno i sramno“ što takva politika ima podršku vlasti u Beogradu. 
„Eskobar je jasno rekao da Srbija ne podržava Republiku Srpsku i da po ovom pitanju stoji na strani Amerike. Vučić je dakle saučesnik u uništavanju srpskih interesa u Bosni i sejanju podela među Srbima sa dve strane Drine“, navodi Đorđević. 

Prema njegovim rečima, poslednjih dana se iskristalisao „trojni pakt Eskobar – Vučić – Šmit“, koji će presuditi Srpskoj, misleći na novoizabranog visokog predstavnika za BiH Kristijana Šmita, kog ne priznaje zvanična Banjaluka, ali ni Ruska Federacija.
„Iza tog plana očigledno stoje Berlin, američke demokrate i Vučić koji je opet promenio stranu, nakon što je bio sa Trampom, a pre toga sa Hilari Klinton. Nije ga briga za ostvarivanje srpskih interesa i očuvanje Srpske, već samo za očuvanje vlasti u Beogradu“, optužuje lider Oslobođenja.

On je objasnio da Republika Srpska danas ima podršku Rusije, Izraela i donekle američkih republikanaca.
„Rusija je zaštitnik srpskih interesa, pre nekoliko dana u UN su blokirali Kristijana Šmita. Vučićev režim je za to vreme ćutao, a sam Vučić pobegao u Škotsku na klimatski samit“, podseća Đorđević.

Kako je istekao, stvaranje podela među Srbima sa dve strane Drine podseća ga na Slobodana Miloševića, koji je 1994. godine uveo sankcije Republici Srpskoj. 
„Vučić ne želi da pomogne jer mu je draža vlast u Beogradu od Srba u BiH i to treba jasno da se kaže. Srbiji trebaju političari sa kičmom koji će da se odupru pritiscima i pruže punu podršku našim sunarodnicima, a ne da kalkulišu“, kritičan je Đorđević.  

On se osvrnuo i na opoziciju u Srbiji, istakavši da je poražavajuće što se niko ne oglašava po pitanju zaštite Republike Srpske.
„Tzv. patriotska opozicija ne želi da se zameri Vučiću, a proevropska neće da se zameri Eskobaru i Šmitu“, zaključuje Mlađan Đorđević.

Holandski doktori progovorili, koliko je vakcinisanih u bolnicama saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA