Najnovije

Zatvorite granice i razmislite kako ćete da kupujete energente od Rusije

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je u intervjuu za RIA Novosti da je spreman da zaustavi tranzit energetskih resursa u slučaju da Poljska realizuje pretnje zatvaranjem granice.

Severni tok (Foto: RIA)

„Slušajte, kada me budu gušili Poljaci ili neki drugi Poljaci, mislite li da ću da se obazirem na neke ugovore? Ma dajte, o čemu pričate?“, rekao je on.

Na pitanje da li misli ozbiljno, Lukašenko je odgovorio: „Naravno, ozbiljno“.

"Poljaci su odlučili da zatvore granicu sa Belorusijom. Dobro, zatvorite je. Mi ne putujemo često u Evropsku uniju. Danas nas interesuju Rusija, Kina i istok najviše. A šta ako ja zatvorim? Šta će se onda desiti sa prometom koji uglavnom ide u Rusiju i Kinu preko nas?“, upitao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, južna granica između Rusije i Ukrajine je zatvorena, odnosno neće proći kroz Ukrajinu, a da kroz baltičke države nema puteva.

„Zato, pre nego što date izjave, morate da uključite svoj pileći mozak i razmislite o čemu lupetate“, rekao je beloruski predsednik.

Pozvao je Poljake da zatvore granicu i da vide ko će od toga imati najveću štetu.

„Na štetu kome ćete zatvoriti granicu. Samima sebi? Onda, zatvorite i razmislite kako ćete da kupujete energente od Rusije“, dodao je Lukašenko.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA