Najnovije

DIJANA HRKALOVIĆ PUŠTENA NA SLOBODU! Ukinut pritvor bivšoj sekretarki MUP

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor bivšoj državnoj sekretarki u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijani Hrkalović, rekao je za Tanjug jedan od njenih branilaca Nenad Tasić.

Odluku o ukidanju pritvora je donelo krivično vanpretresno veće suda nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje zbog krivičnog dela trgovina uticajem u produženom trajanju.
Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. oktobra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je ranije danas sudu optužni predlog protiv Hrkalovićke i tražilo da joj sud produži pritvor po dva nova osnova - zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, ali sud taj predlog nije usvojio.

Hrkalovićka se tereti da je izvršila dva krivična dela trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Sumjiči se da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Pre 20-ak dana protiv nje je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da on ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja.

Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalovićka je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Krivičnim prijavama obuhvaćeni su i Šušnjić i Milenković.

Šušnjić se takođe tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalovićka je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković i Šušnjić brane sa slobode.

Izvor:Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA