Najnovije

Britanski specijalac u video-poruci otkrio koji je zadatak dobio za Balkan (VIDEO)

Specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič, koji boravi u Sarajevu, obratio se građanima BiH video-porukom i saopštio da je premijer Boris DŽonson tražio od njega da preuzme tu funkciju kako bi podržao napore njegove zemlje širom regiona.

Stjuart Pič (Foto: Jutjub)

„Vlada Velike Britanije želi siguran Zapadni Balkan sa jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava. Danas sam u Sarajevu u sklopu moje prve posete kao specijalnog izaslanika u BiH. Sjajno je ponovo biti ovde. Već dugo radim u javnoj službi, bio sam visoki oficir u NATO-u, a pre toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije“, kazao je Pič u poruci objavljenom na Tviteru britanske Ambasade u BiH.

Naveo je da će na novoj poziciji specijalnog izaslanika spojiti lično iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomatije, sigurnosti i trgovinskih odnosa.

„Da pružim podršku političkim rešenjima i promovišem evroatlantske integracije. Tokom moje posete BiH sastajem se sa visoko rangiranim političarima, agencijama za sprovođenje zakona, parlamentarcima i, veoma bitno, sa mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira i pomirenja“, naveo je Pič, preneo je Tanjug.

Rekao je da se raduje bliskoj saradnji sa svim partnerima uključujući i tzv. visokog predstavnika i međunarodne saveznike u pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u BiH.

Pič je u utorak doputovao u BiH i sastao se sa članovima Predsedništva BiH, a nakon toga i sa takozvanim visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, kao i sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metju Fildom.

Izvor: Tanjug
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA