Najnovije

Objavljen novi kineski petogodišnji plan: Ovako će pokoriti Svet

Kina ima za cilj da stvori milion inovativnih malih i srednjih preduzeća do 2025. godine, navodi se u vladinim smernicama o razvoju malih i srednjih preduzeća tokom perioda 14. petogodišnjeg plana (2021-2025).

Si Đi Ping (Foto: Kremlin.ru)

Kina će do tada, između ostalog, stvoriti 100.000 malih i srednjih preduzeća koja karakteriše specijalizacija, prefinjenost, jedinstvenost i inovativnost, kao i 10.000 kompanija tzv. „malih džinova“, čiji je fokus na vrhunskim tehnologijama, ističe se u vladinim smernicama.

Smernice su zajednički objavili Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija Kine i 19 drugih ministarstava i vladinih resora.

Ciljevima je predviđeno da će izdaci za istraživanje i razvoj malih industrijskih preduzeća održati godišnji rast od iznad 10 odsto do 2025. godine, a broj prijava patenata će takođe biti povećan za 10 odsto na godišnjem nivou, preneo je Tanjug.

Pored toga, biće uloženi napori da se poboljša efikasnost usluga za mala i srednja preduzeća, kao i da se poboljšaju usluge digitalnim tehnologijama, ističe se u smernicama kineske vlade.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA