Najnovije

SRBI DRŽE KLJUČ BALKANA, DOGOVORITE SE SA NJIMA! Orban poslao poruku Briselu i Zapadu, hoće li ga poslušati?!

Mađarski premijer Viktor Orban je na današnjoj maratonskoj konferenciji za novinare govorio o važnosti Srba i Srbije za stabilnost Evrope.

Foto: abouthungary.hu

- Balkan se ne može stabilizovati bez Srba i bez Bosne, a Bosna se ne može stabilizovati bez bosanskih Srba. Srpski narod je ključan na Balkanu - rekao je Orban novinarima na konferenciji koja je trajala čak četiri sata.

Orban je govorio o svojim bliskim vezama sa Miloradom Dodikom, ali i o važnosti našeg regiona za Mađarsku, čija je južna granica udaljena 70 kilometara od granice BiH.

- Kada je počeo rat u Jugoslaviji, na desetine hiljada ljudi je prošlo kroz našu zemlju. Ako tamo dođe do sukoba, oni će se sledećeg jutra pojaviti i u Mađarskoj - rekao je on.

Orban je govorio i o odbrani od korona virusa, ekonomskom rastu posle pandemije, kao i energetskoj krizi - ističući da bez korišćenja nuklearne energije nije moguća zaštita životne sredine.

Današnja konferencija nije prvi put da Orban zastupa interese Srbije pred Evropom, pre svega Briselom.

Tako je u julu ove godine objavio autorski tekst pod nazivom "O budućnosti Evropske unije" gde je u sedam tačaka izneo sopstveni plan za "spas" EU. Jedna od tih sedam tačaka je glasila "Srbiju treba primiti u članstvo Evropske unije"​.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA