Najnovije

Boško Obradović: Vučićeva vlast je sluškinja Brisela

Ako je Aleksandar Vučić nešto dužan Briselu i onima koji su ga doveli na vlast 2012. godine, red bi bio da to plati iz svoga džepa a ne da to vraća promenama Ustava Srbije, poručuje lider Dveri Boško Obradović.

Boško Obradović i Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub/Pravda)

- Imamo vlast koja je sluškinja Brisela i koja pod ucena iz EU nameće ustavne promene mimo volje naroda i ozbiljne javne rasprave. Čitava procedura promene Ustava je nedemokratska: odluku je doneo jednopartijski parlament bez opozicije, dva puta je menjan Zakon o referendumu dva meseca pre referenduma, vlada potpuni medijski mrak i ne može da se čuje strana PROTIV. RIK se drznuo da građanima šalje informaciju o referendumu koja sadrži samo argumente za promene Ustava, ali ne i one protiv. Uprkos svemu tome, pozivam sve građane Srbije, bez obzira na podele na levicu i desnicu, zapad i istok, vlast i opoziciju, da složno, glasno i jasno, iz inata, kažemo NE promeni Ustava. Pozivam sve građane koji su protiv ulaska Srbije u EU, a njih je preko polovine, da taj svoj stav potvrde na referendumu tako što će reći NE briselskim diktatima. Posebno treba reći NE ustavnim promenama iz razloga što se izbor sudija i tužilaca izmešta iz Narodne skupštine u sivu zonu pravosudnih klanova i dinastija, komisija izvršne vlasti i stranaca koji kontrolišu delove našeg pravosuđa, a to ne smemo dopustiti. Dok pravosuđe ne postane zaista nezavisno bolje je da neka vrsta kontrole ipak ostane u rukama izabranih narodnih predstavnika u parlamentu – kaže Obradović.
 
On postavlja pitanje šta je sledeći potez režima.

-  Da li će onda isto ovako da nametnu izbacivanje preambule o Kosovu i Metohiji kao sastavnom delu Srbije iz Ustava? Da li nas onda posle referenduma i izbora čeka i nametanje obavezne vakcinacije, stalnih kovid propusnica, masovno naseljavanje migranata? Da li će isto ovako da nametnu i otvaranje rudnika litijuma širom Srbije od strane zloglasnog „Rio Tinta“ i da nam zagađuju životnu sredinu u Srbiji čuvajući svoju prirodu u Briselu i Berlinu? Da li je ovo samo trening i uvod za druge stvari? Toliko je razloga zašto treba izaći na referendum 16. januara i glasati protiv ustavnih promena. I ona najvažnija motivacija da kažemo NE ustavnim promenama — poraz sadašnje vlasti na referendumu bio bi uvod za njihov poraz i na izborima 3. aprila. Ima li većeg motiva za sve one koji su protiv ove vlasti da izađu i glasaju protiv Vučićeve vlasti i protiv promena Ustava? Zajedničkim snagama, bez obzira na sve naše ideološke i političke razlike, možemo da zaustavimo aktuelnu vlast ucenjenu od strane EU u pokušaju da od Srbije napravi koloniju i deponiju. Mi to možemo — zajedno! Ne damo Ustav! Ne damo svetinje! Ne damo Srbiju! Srpski Ustav i Srbija nisu na prodaju! – kaže Obradović.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA