Najnovije

VLAJKI ZA PRAVDU - NOVI SUKOB KRŠĆANSTVA I ISLAMA U BiH: Uloga Dodika u onemogućavanju američko islamskog džihada na Balkanu

Američki politolog Huntington je 1993. godine, najavio da će u slijedećim decenijama glavni sukob u svijetu biti između kršćanstva i islama – i to u Bosni i Hercegovini! To se, naravno desilo, ali na lokalnom nivou. Prvenstveno se radilo o sukobu između Srba i muslimana, ali su se Srbima priključili Hrvati. To je trajalo sve do 1994. godine kada je, na insistiranja Amerike, potpisan Washingtonski sporazum, kojim je stvorena Muslimansko-Hrvatska Federacija. Hrvati su, pritom bili kolosalno prevareni i tijekom vremena su bukvalno postali „muslimansko cvijeće“. Slijedeće godine je potpisan Dejton i Srbi su dobili svoju Republiku Srpsku koja je, praktično, bila država.

Emil Vlajki (Foto: Pravda)

Piše: Emil Vlajki

Amerika je onda bila jedina supersila i poigrala se i sa Hrvatima i sa Srbima. Iz potpuno krivih, bizarnih, antipovijesnih razloga, smatrala je da je njezin nacionalni interes islamizacija Balkana. To je radila kako bi se u Europi stvorilo permanentno žarište što bi onemogućavalo njenu istinsku integraciju. Uveliko je pripremala stvaranje Kosova Republike, Washingtonskim sporazumom je podredila Hrvate muslimanima koji su tijekom rata promijenili naziv u Bošnjake, a za Srbe je mislila: lako ćemo s njima. Imat će par mjeseci skoro pa državu, a onda ćemo ih srediti Visokim predstavnikom, bonskim ovlaštenjima, PIC-om (Savet za sprovođenje mira) i Ustavnim sudom BiH. Na taj će način BiH postati muslimanska, „građanska“ država. Skoro da su uspjeli u tome!

Teško je reći zbog čega je Milorad Dodik od poslušnika Zapada postao veliki Srbin. Da li zato što je to oduvijek bio, pa je prevario Zapad svojim, početnim servilnim ponašanjem. Ili je to zbog toga, kako opozicija misli, što je na vlasti gomilao veliko bogatstvo pa je varao narod predstavljajući se kao veliki Srbin. Možda je u pitanju jedno i drugo; to se nikada neće saznati. Ali ono što sigurno znam, a znam ga, to je da on stvarno vodi bitku za emancipaciju srpskog naroda u BiH.. I ne samo to. Tijekom vremena, postao je najčuveniji svjetski antiglobalista koji je u ovom času uspio poraziti najveće svjetske, zapadne sile! Time se jedino mogao pohvaliti Kastro i sada Madero.

Što je najljepše u svemu, i opozicija u Republici Srpskoj je njime zadivljena. To što ga neprekidno napada, samo je izraz ljubomore koju osjeća prema njemu. Evo kako Mladen Bosić, nekadašnji predsjednik glavne opozicione stranke, SDS-a, govori aktualno o njemu, a povodom postojeće krize (TV izvještaj):

"Dodik trguje i na neki način je uspio da poboljša svoju poziciju, jer više niko ne govori o problemu u Republici Srpskoj, nego u Federaciji BiH o odnosu Hrvata i Bošnjaka", kazao je Bosić i dodao da je Dodik uspio da preživi prijetnju sankcijama.

"Dodik je dobio prvu rundu, preživio prve udare i sada legalizuje svoje stavove... Ušlo se u fazu razgovora", kazao je Bosić i naveo da su Dodikovi zahtjevi o vraćanju nadležnosti s nivoa BiH bili samo na nivou prijetnje.

"Ova kriza u BiH je internacionalizovana i čini mi se da je Dodik dobio značajnu podršku na međunarodnom planu za sebe", kazao je Bosić, navodeći da je Dodik  dobio podršku Slovenije, Hrvatske, a tu je i Srbija.
"Interensantna je i uloga Turske u svemu ovome, a tu je i Mađarska i Poljska", rekao je Bosić.

Kaže da je podijeljena uloga međunarodne zajednice - ko je na čijoj strani?

Ni najveći poštovaoci Dodika se ne bi tako lijepo mogli izraziti o njemu!

Jedan drugi opozicionar o kojem se mnogo priča, a i on svojim neukusnim, bukačkim  izjavama to provocira, veli da je

Dodik izdajica zato što u ovom času folira da hoće da hoće da vrati nadležnosti. On to, ustvari neće, i otišao je kod

Putina da bi kasnije mogao reći kako mu je Putin to zabranio. Naravno, ovaj inteligent ni ne zna što je rekao. Naime, ako se pokaže da Dodik nije folirao i da će stvarno vratiti nadležnosti, onda će on, za ovu individuu, biti, ne izdajica, nego istinski heroj!

Što tek da kažemo o Šaroviću, lideru SDS-a, koji neprekidno tvrdi kako je Dodik u svemu u pravu, samo što to nastoji postići neadekvatnim metodama.

Sve u svemu, SVI SU ONI ISTINSKI DODIKOVCI, znali oni to ili ne. Jedini koji među njima ima nešto mozga i čeka svoj moment, a zato je od Zapada i pripremljen, je Draško Stanivuković. On u ovim časovima krize mudro šuti, što pokazuje njegov neskriveni prezir prema opoziciji. On će se ako/kada se dočepa vlasti, biti dvostruko veći dodikovac od Dodika. Primjetno je, da Zapad konstantno griješi prilikom izbora Srba koji bi trebalo da budu njegovi poltroni. Ali, vratimo se našoj temi. 

Narod veli da vrč ide do vode dok se ne razbije. Čudno je, kako su Amerikanci uopće mogli pomisliti da će se njihova antieuropska igra na Balkanu moći realizirati. Uništavajući Republiku Srpsku i stvarajući

BiH islamsku državu, isprovocirali su Dodika na djelovanje Inckovim zakonom i najnovijom odlukom Ustavnog suda BiH kojom se Republici Srpskoj oduzimaju šume.

Kada su se na Dodika oborili misleći: lako ćemo s njim, tjerali su lisicu, a istjerali Godzilu. Odjednom se pokazalo da su hrvatsko-muslimanski odnosi u Federaciji daleko opasniji za BiH od Dodikovog djelovanja! Podsjetimo se, zbog čega su Hrvati u ovom entitetu imali status „muslimanskog/Bošnjačkog cvijeća“.

Na državnoj razini:

•    Visoki predstavnik u ožujku 2001. smjenjuje izravno izabranoga hrvatskog člana Predsjedništva zbog uloge u Hrvatskom narodnom saboru!

•    Drugi Visoki predstavnik u ožujku 2005. smjenjuje izravno izabranoga hrvatskog člana Predsjedništva!

•    Na jednim  predsjedničkim izborima, ukupan broj ljudi koji su glasovali za hrvatskoga člana Predsjedništva bio je nešto više od 556 tisuća glasova, što je zasigurno više nego ukupan broj Hrvata s pravom glasa u cijeloj državi.

Na entitetskoj razini:

•    U listopadu 2000., nameće se način biranja zastupnika u Dom naroda Federacije. Hrvatske zastupnike u taj Dom do tada su birali samo hrvatski zastupnici, a bošnjačke Bošnjaci, u županijskim skupštinama. Nakon tih promjena, delegate u Dom naroda biraju svi zastupnici.

•    U Zastupničkom Domu Parlamenta Federacije, zastupnika Bošnjaka ima više od 2/3, što omogućuje preglasavanje na svakom području.

•    Predsjednik Federacije najčešće dolazi iz stranke koja u Parlamentu ima dva zastupnika (od 98), i na to je mjesto izabran glasovima uglavnom bošnjačkih zastupnika SDP-a.

•    Ukinuta je odredba prema kojoj se u Vladi Federacije odluke koje se tiču vitalnih nacionalnih interesa donose konsenzusom, čime je omogućeno preglasavanje u korist Bošnjaka.

Hrvatima je, konačno, bilo dosta svega. Čović se udružio sa Dodikom (katoličanstvo + pravoslavlje) u borbi protiv američke politike islamizacije BiH. Rezultat toga je sadašnja takva kriza koju nitko na svijetu ne može riješiti. Mladen Bosić je potpuno u pravu kada veli da „više niko ne govori o problemu u Republici Srpskoj, nego u Federaciji BiH o odnosu Hrvata i Bošnjaka“.

Bošnjaci sada tvrde kako su im Hrvati zabili nož u leđa. Evo jedne od izjava jednog od bošnjačkih političkih lidera:

Što se HDZ-a tiče, moram biti veoma precizan, vidim da je tu bilo nekih dilema. Način njihovog glasanja u Domu naroda BiH ne služi na čast pojedincima iz Hrvatske demokratske zajednice, jer za nas Bošnjake je to neka vrsta noža u leđa – naveo je Radončić, .

Stvar je u tome što, ako bi Hrvati istinski postali konstitutivan narod u BiH, Bošnjaci bi, praktično, bili onemogućeni da vrše vlast u Federaciji. Pitanje je, kako su uopće mogli pomisliti da će moći zavladati Bosnom i Hercegovinom i podčini ti sebi dva kršćanska naroda. Kako su opće mogli pomisliti da će netko povjerovati u njihovu „građansku orijentaciju“. ISLAM I GRAĐANSKA DRŽAVA, gdje toga  ima?

Možda će se na kraju pokazati da Dodik sve ovo radi zbog predstojećih izbora mada, ovaj put, ne mislim da je to točno. Doduše, više bih volio da nisam u pravu, jer bi se onda izbjegli oružani sukobi. Ali, čak i da je tako, on je već puno uradio za Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, iznad svega, uspio je probuditi Europu, pokazavši, možda nesvjesno, da je sadašnja kriza i pravi sukob u Bosni i Hercegovini onaj između kršćanstva i islama.

Ostale tekstove Emila Vlajkija čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA