Najnovije

Mediji: Novo rusko oružje može da zbriše američke gradove

Izgledi za pokretanje masovne proizvodnje raketnog kompleksa "Cirkon" staviće SAD u bezizlazni položaj usled napetosti u odnosima Rusije i zapadnih država, piše iranski list "Kajhan".

Po mišljenju autora članka, Ništa neće moći da zaustavi "Cirkon" – on može sa lakoćom "zbrisati sa lica zemlje američke gradove".
Istovremeno, ukazano je u članku, američki neuspesi u tek pokrenutoj trci u naoružanju podstiču SAD da, između ostalog, zaoštre diplomatske odnose.

"Zapad i NATO još uvek pokušavaju nečim da odgovore, iako za sada takvi odgovori podsećaju na pokušaje "rata psa i slona" ili "miša i mačke". Oni pokušavaju sa uvođenjem sankcija, blokiraju ruske brodove, tankere i avione, pribegavaju proverenim sredstvima iz prošle izborne kampanje u SAD: proteruju ruske diplomate", zaključuje se u tekstu.

Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama na dužnosti ili i visokoj stepeni borbene gotovosti. Oružane snage Rusije imaju avionske sisteme „Kinžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa „Cirkon“ je na državnim ispitivanjima, a u službi su i strateške rakete sa hipersoničnim blokom „Avangard“.

Izvor:Rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA