Najnovije

KREMLJ O FONDACIJI NAVALJNOG: Kakva je to organizacija?

Antikorupcijska fondacija koju je formirao uhapšeni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni povratila je status strane obaveštajne agencije, jer je pozvala američkog predsednika DŽoa Bajdena da uvede sankcije desetinama ruskih biznismena i političara, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kremlj (Foto: Pixabay)

Dmitrij Peskov je poručio da su sankcije za Rusiju neprihvatljive.

"Što se tiče ove fondacije i svih ovih pisama i poziva, fondacija je defakto demonstrirala status strane obaveštajne službe. Smatramo sankcije neprihvatljivim. Verujemo da su apsolutno nepotrebne i da je to izuzetno loš način da se neko meša u odnose među državama. Ovi metodi ne daju nikakvu perspektivu", ocenio je Peskov, a preneo Tas.

Portparol Kremlja je dodao i da je policija jako odgovorila na provokacije izazvane neodobrenim mitingom održanim u nedelju, i da je odgovor bio u skladu sa zakonom, "mada svaki slučaj treba tretirati zasebno".

"Svako je slučaj za sebe, neće svi biti stavljeni u isti koš. Prihvatamo samo jednu stvar kao zajedničku – jaku policijsku akciju u skladu sa zakonom kao odgovor na provokacije", ocenio je Peskov.

Šta je Putin rekao o Jeljcinu, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA