Najnovije

"Vučić je nezapamćeni veleizdajnik, on je realizovao Veliku Albaniju!" (VIDEO)

Teško mi pada izraelsko priznanje Kosova, a tajming hapšenja ove kriminalne grupe je izabran baš dan nakon toga, jer ništa nije slučajno. Imamo predsednika kome apsolutno ništa ne može da se veruje. Kada nešto radi, nešto kaže, to služi da se pokrije neka druga stvar, rekao je Danko Vasović publicista i novinar koji je svojevremeno razotkrio ratnog zločinca Kurta Valdhajma, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast. 

Danko Vasović. (Foto: Helmkast)

On je kazao po pitanju izraelskog priznanja da mu teško pada taj udarac, „jer Srbi i Jevreji su bliski po patnji, po žrtvi,  i povezuju nas i Jasenovac i holokaust. 

- Upravo sada se došlo do realizacije Vašingtonskog sporazuma, i to se desilo sada, istovremeno, i te dve stvari su koincidirane. Izrael je istorijski, pa i biblijski vezan sa nama, sećamo se da je Benjamin Netanjahu govorio o hiljadama godina prijateljstva sa Srbima pri toj poseti Vučića – podsetio je Vasović. 

Kako je naveo, ovo priznanje nam govori da je u američkim planovima nezavisnost Kosova dugoročno rešenje.  

- Vučić nema satelitsku antenu, on nije državnik, nema urođeni dar ni instinkt, prvo je igrao na Hilari Klinton, pa je dobio Tramp, a onda sad na Trampa i opet je pogrešio. On je dao Gazivode, pa ti si onda dao sve! To je važnije od priznanja, irelevantno je da li će doći do priznanja. Oni su stekli energetsku nezavisnost, i spojili se sa Albanijom – konstatuje sagovoonik Helmkasta. 

Na pitanje novinara da li je Vučić time stvorio Veliku Albaniju, odgovorio je da je to apsolutno tačno. 

Ocenjujući dešavanja u Srbiji i situaciju oko hapšenja navijačke kriminalne grupe, kazao je da “ovo prevazilazi sve“. 

- Ovo nije ni naučna fantastika, ovo je stanje Sodome i Gomore. Ima grupa od 16-17 ljudi, koja na Partizanovom stadionu imala svoju bazu, svoj štek. Sada se pominju Veljina polja smrti, a ta grupa je postojala i ranije. Velji Nevolji su bile odrešene ruke, on je imao policijsku značku, on je mogao da presretne, da hapsi, to je najlojalniji čovek režima, nije on pao s Marsa. Niko neće da priča što je ova grupa bila sa ministrom Stefanovićem i Dijanom Hrkalović. Lično Velja Nevolja je kršio i lomio sve po stadionu koji su vikali „Vučiću pederu“ – naglašava novinar. 
Vasović ističe da su „najgori preuzeli sve“. 

- U svim sferama društva je tako, mladi ljudi beže iz Srbije, jer nema veze ni fakultet ni znanje, ni sprema, samo je važno da li imaš člansku kartu SNS i dokazuješ se odanošću i stepenom svoje sposobnosti za kriminal – kazao je Vasović.

Govoreći o filmu „Dara iz Jasenovca“, rekao je da mu je drago „da neko prgovori za mrtve“ i da se priča o Jasenovcu.

- Treba da se ispoštuju ljudska prava mrtvih, taj njihov vapaj, koji se nikad nije čuo, prvo zbog bratstva i jedinstva, a onda zbog dogovora Vučića  i njegovog predloga hrvatskoj predsednici – kazao je Vasović. 

On je objasnio da mu kao režiseru dokumentarnog filma o Jasenovcu, RTS nikad nije prikazao film iako je imao ugovor sa njima sa 12 potpisa.  

- Vučić je nezapamćeni veleizdajnik, on tajno pregovara sa hrvatskom predsednicom, i predlaže - neću vas dirati za Jasenovac i NDH, a vi mene nemojte za Srebrenicu i „velikosrbijansku agresiju“. Dakle, lični cilj. I za to ja shvatam zašto ne vredi 12 potpisa RTS i zašto ne može moj film da bude prikazan na RTS-u – otkriva Vasović.

Rusija iznela upozorenje Americi, Moskva više ne pristaje na kompromise! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA