Najnovije

VUKADINOVIĆ: Vlast pokušava da sakrije veze sa Belivukom!

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je u Novom danu da vlast pokušava da sakrije veze njenih predstavnika sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, kao i da naknadno pokušava da "zatrpa javnost poluinformacijama i tračevima o pronađenom snajperu", koje imaju za cilj da se predstavi da je planiran atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Đorđe Vukadinović. (Foto: Jutjub)

Komentarišući akciju srpske policije i hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka i naknadno „curenje“ podataka iz istrage koji objavljuju tablodi, on ističe da tu nema ničega novog, ali i da je to – „jednako skandalozno“.

“Ne mogu da verujem da vlast koja sve kontroliše i sve drži u rukama ne može da stane na kraj ‘curenju’ informacija, i to daje osnova za sumnju da se te informacije dozirano i namerno puštaju. Najveći broj informacija, pogotovo ove najškakljivije, idu u medije uz saglasnost, a najčešće i blagoslov vlasti. To je skandal svoje vrste“, izjavio je Vukadinović u jutarnjem programu N1.

“Ne znam koliko to pomaže odbrani Veljka Belivuka, ali u svakom slučaju ostavlja lošu atmosferu, rđav utisak i govori o tome koliko su država i njene institucije ‘izbušene’, i koliko su nepouzdane. Da ne govorim o naslovima u prethodnim danima i nedeljama u kojima se vrti ime bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović. Mnogo toga se lansira da bi se zabašurila činjenica da se radi o ljudima koji su blisko sarađivali sa vrhom vlasti i sa MUP-om“, istakao je Vukadinović.

On ocenjuje da je to suština, kao i da su naknadne informacije, poluinformacije i tračevi u medijima pokušaj da se „zatrpa javnost“, kao i da je to urađeno uspešno.

“Pričalo se danima o prisluškivanju Vučića, i sada ta tema nestaje. Pokušava se da se ne priča o vezama (sa vrhom vlasti). Umesto toga, pričamo o tome kako je pronađen snajper, koji treba da posluži na atentat na Aleksandra Vučića“, istakao je Vukadinović, i dodao da dve trećine građana zaista misli da je to istinito.

Vakcine postale sredstvo u globalnoj trci svetskih sila

On je naveo da su i vakcine, iako ne bi trebalo da budu, postale sredstvo za globalno utrkivanje svetskih sila.

“I ono što ne bi trebalo da bude predmet političkih i geopolitičkih nadgovornjavanja to i postaje, pa tako i vakcine imaju tu svoju ulogu. Tu ništa nije neobično, u savremenom svetu sve, bukvalno sve, samim tim i vakcine postaju deo tog nadgovornjavanja. U tome je ova ‘istočna strana’ odnela pobedu. Bili su efikasniji i brži, pogotovo kada je reč o isporukama Srbiji“, smatra Vukadinović.

On je naveo da je zbog toga u Srbiji „poentirala vlast“, kao i da se pokazalo da je „politika sedenja na dve stolice imala uspeha“.

“Srbija je poentirala na lokalnom planu, a sviđalo se to nekome ili ne, Kina i Rusija na evropskom i svetskom , dok je Evropska unija u problemu. I to njihovi građani i eksperti takođe konstatuju“, kazao je Vukadinović.

On je napomenuo da se zbog političkih razloga „taktizira“ sa izdavanjem dozvola na nivou Evropske unije za ruske i kineske vakcine.

Teheran ubrzo doprema naoružanje u rusku bazu Hmejmim! Više o tome OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA