Najnovije

VUČIĆ JE OVIM AKTOM POČINIO KRIVIČNO DELO: Đorđević pozvao Srbe da bojkotuju izbore na KiM

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pozvao je danas Srbe sa Kosova i Metohije da bojkotuju nelegalne izbore za skupštinu Kosova, istakavši da je poziv Vlade Srbije i Aleksandra Vučića upućen građanima Srbije da glasaju na tim izborima „sraman čin izdaje“.

Mlađan Đorđević (Foto: Jutjub)

„To su nelegalni izbori za tzv. skupštinu nezavisnog Kosova, koju zakoni i Ustav Srbije ne priznaju. Ali Aleksandar Vučić i njegov režim ih iz nekog razloga priznaju i tako otvoreno rade na uspostavljanju pune nezavisnosti tzv. Kosova“, ističe Đorđević. 

On je pozvao na bojkot Srbe na Kosovu i Metohiji, kao i raseljene Srbe sa Kosova u centralnoj Srbiji na koje se, kako je rekao, ovih dana vrši veliki pritisak da glasaju.

„Građanima treba da bude jasno da se ne radi ni o kakvim pokrajinskim izborima, već izborima za skupštinu nezavisnog Kosova, kojoj ne treba davati podršku ni legitimitet“, kaže Đorđević.

Lider pokreta Oslobođenje objasnio je da bojkot ujedno znači i „uskraćivanje podrške kriminalcima iz Srpske liste, koji su okupirali srpske sredine na Kosovu i Metohiji i zaveli strahovladu“.

„Od Srba se očekuje da izađu na te izbore i slepo daju poverenje Srpskoj listi, koja će onda da ode u Prištinu, da u ilegalnom parlamentu sedi sa ratnim zločincima iz OVK i da zajedno rade na nezavisnom Kosovu.“

Đorđević je istakao da pozivanje i organizacija izbora za „parlament separatističke kvazi-države na teritoriji Republike Srbije“ predstavlja krivična dela protiv suvereniteta Srbije, koja su definisana u Krivičnom zakoniku.

„Aleksandar Vučić je ovim aktom počinio krivično delo priznavanje kapitulacije ili okupacije i krivično delo ugrožavanje teritorijalne celine, za koje su predviđene zatvorske kazne. Poručujem Aleksandru Vučiću i njegovim saučesnicima da će pre ili kasnije krivično odgovarati za ovu izdaju“, zaključio je predsednik pokreta Oslobođenje.

O najvećem šištarskom teroristi ikada pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA