Najnovije

ZLOČINAC TRAŽI DA ZABORAVIMO DA NAS JE UBIJAO I PRIZNAMO KOSOVO: Srpski junak mu je ovako odbrusio!

Bivši komandant NATO, general Vesli Klark, čovek koji je naredio bombardovanje Srbije 1999. godine, poručio je da je "uzajamno priznanje Srbije i Kosova" zvanična politika američke administracije i da će Beograd pre ili kasnije morati na to da pristane.

NATO zločinac Vesli Klark (foto: Jutjub)

- Mislim da budućnost odnosa Srbije i Kosova, kao i to da li će između dve strane doći do međunarodnog priznanja, zavisi od političkih lidera u Srbiji. Mislim i nadam se da će oni uvideti privlačnost značajnijeg približavanja Zapadu, što bi značilo i priznavanje Kosova kao nezavisne države. To je stvar udaljavanja od prošlosti i gledanja u budućnost - izjavio je Vesli Klark za albanski servis Glasa Amerike.

Inače, ova izjava zločinca Veslija Klarka jako podseća na reklamu američke ambasade koju svakodnevno gledamo na televiziji pod nazivom “Vi ste svet”, u kojoj se tendenciozno citira Borislav Pekić, a zapravo jedan njegov fiktivni lik, takođe zločinac kao i Klark. U toj reklami kojom nas bombarduju nakon NATO bombi, Srbima se sugeriše da “gledaju pravo”, inače bi “imali oči na potiljku”, i da nije bitno “odakle dolazimo, nego kuda idemo”. To jest da zaboravimo na prošlost i okrenemo se budućnosti, iako to nije mišljenje Pekića, već, kao što smo rekli, njegovog izmišljenog negativnog lika – Gestapo oficira Konrada Rutovskog. Što se naravno, u reklami smišljeno prećutkuje.

Pogledajte ovde reklamu sa subliminalnim porukama, koje između ostalog znače i da treba da se odreknemo Kosova i Metohije.

Ovakve poruke, koje stižu od zloglasnog komandanta NATO, general Vladimir Lazarević, koji je u vreme rata 1999. bio komandant Prištinskog korpusa, vidi kao vređanje svih žrtava tog, kako kaže, ratnog zločinca!

- Klark je zločinac, a ovo je strašna uvreda svih žrtava! Ovo jeste ruganje brojnim generacijama koje je NATO "usrećio" osiromašenim uranijumom! Neverovatan je toliki cinizam ratnog zločinca Klarka, čija je komanda svim NATO snagama na samom početku zločinačke agresije na Srbiju bila: "Uništi, razori, degradiraj!" Bilo bi bolje da taj zločinac razmišlja o tužbama koje su podnete od naših građana zbog upotrebe zabranjene i smrtonosne radioaktivne municije. Moja poruka njemu i svim NATO zločincima je jasna: ostavite naš narod na miru, daleko vam lepa kuća! NJihove zločine nikada nećemo zaboraviti, a Kosovo i Metohija čekaće još dugo mirno i pravično rešenje. To rešenje svakako neće biti po želji ni narudžbi zločinca Klarka - poručuje čuveni general Lazarević.

Stručnjaci se slažu da je Vesli Klark svojom porukom potvrdio da se u politici SAD ništa nije promenilo i da se on samo nadovezao na čestitku DŽozefa Bajdena, predsednika SAD, povodom Dana državnosti, u kojoj je fokus stavljen na "međusobno priznanje".

Lažnu državu Kosovo ne priznaju Rusija i Kina, kao ni pet članica Evropske unije. Početkom ovog meseca, predsednik Vučić i šef ruske države Vladimir Putin imali su telefonski razgovor, nakon kojeg je Kremlj saopštio da Srbija može da računa na maksimalnu podršku Rusije u rešavanju kosovskog, kao i drugih ključnih pitanja.

"Rusija se zalaže za nalazak uravnoteženog rešenja za kosovsko pitanje, a koje treba da odobri i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija", saopšteno je posle razgovora dva lidera.

Aljbin Kurtu nakon pobede na izborima poručuje da je dijalog sa Beogradom nebitan, opširnije OVDE.

Izvor: Informer, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA