Najnovije

MOSKVA: SAD odbile da učestvuju u razgovorima o Siriji u Sočiju!

SAD su odbile da učestvuju na sastanku o Siriji u „astankom formatu“ u Sočiju kao posmatrači, rekao je specijalni izaslanik ruskog predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

Ruska vojska. (Foto: Jutjub)

Međunarodni sastanak o Siriji (Rusija, Turska, Iran) održava se u Sočiju od 16. do 17. februara.

"Poslali smo poziv našim američkim partnerima da učestvuju na konferenciji, ali, nažalost, odbijeni smo. Trenutno su Amerikanci zauzeti unutrašnjim poslovima i, očigledno, još se uvek nisu sasvim odlučili za pravac sirijskog pitanja", rekao je Lavrentjev novinarima, prenose RIA Novosti.

Delegacije Ruske Federacije, Turske i Irana, kao i sirijska opozicija i predstavnici sirijske vlada stigle su u Soči, rekao je novinarima Aleksandar Lavrentjev, specijalni izaslanik ruskog predsednika za Siriju.

Dodao je da je u Soči stigla i delegacija UN-a na čelu sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN-a.

"Pored toga, stigle su i delegacije Visokog komesarijata za izbeglice i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta. Stigli su posmatrači iz Jordana, Iraka i Libana", rekao je on.

"Šta želimo da postignemo na predstojećem sastanku. Pre svega, moramo da sumiramo rezultate, vidimo gde smo sada, ucrtamo stvarne ciljeve i počnemo da ih sprovodimo", rekao je Lavrentiev.

„Dogovorili smo se sa učesnicima događaja da ćemo obratiti pažnju na pitanja političkog rešavanja sirijske krize, kako bismo podržali rad ustavnog odbora“, rekao je Lavrentjev.

Žirinovski odgovorio na turske planove širenja na Balkan i jug Rusije do 2050. godine! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA