Najnovije

POKUŠALI DA SE REŠE TERETA?! Crnogorski tužilac: Služba je poslala Belivuka u Crnu Goru da bude ubijen!

Kako je moguće da Velja Nevolja prođe na aerodromu kontrolu u Beogradu ako je Srbija imala sve ove dokaze o njemu, zapitao se Milivoje Katnić specijalni tužilac Crne Gore.

Milivoje Katnić (foto: Jutjub)

Bezbednosne strukture Srbije poslale su Veljka Belivuka u Crnu Goru gde je bilo organizovano njegovo ubistvo, rekao je specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić gostujući sinoć na javnom servisu te zemlje. Belivuk, vođa navijačke grupe „Principi“ bliske crnogorskom kavačkom klanu, uhapšen je početkom meseca i zajedno sa saradnicima osumnjičen za tri ubistva, prodaju droge, pranje novca i posedovanje oružja.

Katnić je rekao da je planirana likvidacija Belivuka u Crnoj Gori krajem januara, ali da je ona sprečena zahvaljujući saradnji tužilaštava i policija Srbije i Crne Gore. Naglasio je da ne misli da je vlast u Srbiji poslala Belivuka da bude ubijen, već da su to uradile bezbednosne službe, ali nije dalje precizirao na šta misli, prenosi KRIK.

Katnić je rekao da je osim Belivukove sprečeno još nekoliko likvidacija vođa klanova, kako škaljarskog tako i kavačkog.

- Nekima je žao i jako su ljuti na nas što nije došlo do tih pogibija, jer bi onda lakše eliminisali glavnog specijalnog tužioca, rekli da ne rade svoj posao ni specijalno policijsko odeljenje ni sektor za borbu protiv organizovanog kriminala - rekao je Katnić sinoć gostujući u emisiji „Teleskopija“ na Radio-televiziji Crne Gore.

Tužilac se zapitao kako je Belivuk uspeo da prođe kontrolu policije na beogradskom aerodromu, ukoliko su postojali dokazi da je vođa organizovane kriminalne grupe.

- Zašto je takva jedna struktura, za koju kažu da je porasla do nivoa onih koji su likvidirali Zorana Đinđića, zemunskog klana, i ako su imali sve te dokaze, zašto je on prošao kao Serdar Šćepan preko beogradskog aerodroma? Zašto je došao u Crnu Goru? Zato da bi ovde bio ubijen je li? Pa dokad oni misle to? - upitao je Katnić.

Katnić je objasnio da su se potom u javnosti pojavile informacije da su njegovi saradnici, policajci koji su sprečili likvidacije, sarađivali sa Belivukom i da su mu šefovi.

- Znate šta to znači? Nudi se sad javno Belivuku - kaži da ti je on šef, pa ćemo videti, možda će ti nešto i lakše biti - kazao je Katnić.

Katnić je o Belivuku govorio upitan da prokomentariše navode medija u Srbiji da je Belivuk imao zaštitu policije kada je bio u poseti Crnoj Gori.

Belivuk je bio u Crnoj Gori u januaru ove godine kada je sprečena njegova likvidacija. Priveden je po sletanju na beogradski aerodrom, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Kako je Velja Nevolja kidisao na neposlušne grobare, poslušajte OVDE.

Izvpr: KRIK

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA