Najnovije

PRIŠTINA UPUTILA NOTU PODGORICI: Uništen autobus sa Kosova kod Berana

Ambasada samoproglašenog Kosova u Podgorici uputila je verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore u kojoj se zahteva objašnjenje u vezi sa incidentom koji se desio u blizini Berana, kada je, kako se navodi u saopštenju kosovskog ministarstva spoljnih poslova, na dužnosti, kamenicama napadnut autobus sa putnicima sa Kosova, prenosi KosSev.

Samoproglašeno Kosovo (Foto: Ministarstvo spoljnih poslova privremenih institucija)

Među putnicima nema povređenih, a pričeinjena je materijalna šteta na autobusu kompanije "Gjafa-Tours" kojim su se kosovski turisti vraćali iz Kolašina.

Kosovska ministarka za spoljne poslove Meljiza Haradinaj-Stubla rekla je da je ovaj incident izazvao strah za slobodno kretanje građana između Kosova i Crne Gore i da Kosovo "neće dozvoliti podrivanje evro-atlanskog pravca regiona zbog ovakvih incidenata zasejanih hibridnim ratom protiv NATO članova i saveznika u regionu".

Pozvala je crnogorske vlasti da čuvaju "odlične odnose Kosova i Crne Gore", uzimajući u obzir i "ulogu i važnost albanske zajednice u Crnoj Gori".

Crnogorski mediji su javili da je na autobusu kosovskih registarskih tablica polomljeno jedno staklo, da nema indicija da je reč o organizovanom kriminalu i da je slučaj registrovan kao sporadični incident.

Kako je premijer Crne Gore reagovao na izbor patrijarha, saznajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA