Najnovije

REAKCIJA KATOLIČKE CRKVE: Šta je rekao zagrebački nadbiskup o izboru Porfirija za patrijarha?

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić čestitao je dosadašnjem mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću na izboru za patrijarha SPC, nazivajući ga "sabratom u Hristu", uz želje da njegov izbor "bude u prvom redu blagoslov sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi".

Srpski patrijarh i zagrebački kardinal (Foto: Jutjub)

Kardinal Bozanić poručuje da je "s velikom sam radošću primio vest" o izboru za 46. patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve.

"Vaša Svetosti, dragi Subrate u Kristu Isusu našem Spasitelju, srdačno Vam čestitam visoki izbor za arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog", navodi zagrebački nadbiskup u čestitki koju je prenela agencija Hina.

Kao "hrišćanin i subrat u biskupstvu, očima vere u Vašem izboru vidim prst Božje providnosti i znak Duha Svetoga", napisao je u čestitki kardinal Bozanić, ističući da mu je "u nezaboravnom sećanju njihovo ekumensko hodočašće 12. janura ove godine, od zagrebačke katedrale do Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg". 

"Vaša Svetosti, neka Vaš izbor za patrijarha bude u prvom redu blagoslov sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Neka Duh Sveti, koji nas obnavlja, otvori nove putove Božje ljubavi i milosrđa, novog razumijevanja i uvažavanja, prihvaćanja i opraštanja, kako bi se otvorile nove stranice plodonosne suradnje u zajedništvu za dobro povjerenih nam vjernika", istakao je Bozanić. 

Šta je patrijarh Porfirije rekao o Hrvatskoj, pogledajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA