Najnovije

DA LI RUSIJA IDE KA PROPASTI!? Ko kontroliše Centralnu banku Rusije i kakva je demografska situacija u zemlji? (VIDEO)

- Ruska Centralna banka je jedan od glavnih finansijskih problema u Rusiji - tvrdi ekonomista dr Ivan Pajović.

Ivan Pajović (Foto: Helm Kast/Pixabay. com)

Pajović kaže da Vladimir Putin nema kontrolu nad Centralnom bankom i da se njene pravi kontrolori nalaze u Bazelu u Švajcarskoj. On je rekao da Centralna banka Rusije u špekulacijama za zlatom stalno gubi novac. 

- Problem svih finansijskih problema u Rusiji je Centralna banka – tvrdi Pajović i dodaje da čak ni na ruskim rubljama nema državnog grba Rusiji niti natpisa da je to novac ruske države. On je objasnio da je ruska valuta na najnižem nivou u novijoj istoriji.

- Strani faktor kontroliše ruske finasije – kaže on i dodaje da je Putin 2012. pokušao da povrati kontrolu Rusije nad finansijama ali da nije dobio podršku u Dumi.

Pajović je rekao da Rusija ima i velikih demografskih problema i da veliki broj Rusa napušta zemlju kako bi otišao za boljim poslovima na zapad, da zemlju masovno napuštaju žene, a da je smrtnost veća od nataliteta. On smatra da su povučeni pogrešni potezi kada je, bez ograničenja omogućeno doseljavanje u Rusiju ljudima iz bivšeg SSSSR, tako da su pored nacionalnih Rusa počeli da se doseljavaju i muslimani iz okolnih država.

Pajović smatra da će Rusija, ukoliko se nastavi negativan demografski trend, doći u situaciju da nemože više da kontroliše svoju teritoriju. On kaže da su statistike po kojima je broj stanovinka porastao za 2 miliona tako što je dodata populacija Krima, a da su Rusiji za godinu dana što zbog stope mortaliteta što zbog iseljavanja realno izgubili 500 000 ljudi.

- Ako izdvojimo muslimane Rusa, zajedno sa sa drugim manjim narodima, možda ima ukpno 110 miliona – kaže Pajović.

- Govori se da će do 2050. godine broj stanovinka Rusije pasti ispod 130 miliona. Ako je to tačno Rusija ide ka propasti – upozorava Pajović.

Pajović je u uživo programu komentarisao poteze Vladimira Putina i njegovu odgovornost i zasluge, problemu alkoholizma, stanju ruske poljopivrede pod sankicijama, oligarsima, odlivu novca iz zemlje i drugim temama vezanim za Rusiju.

 

U saradnji Pravde i Helm Kasta uživo programe možete pratiti svakog ponedeljka od 20 sati na Jutjub kanalu Helm Kast.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA