Najnovije

JEDNA OD NAJKRITIČNIJIH TAČAKA U LNR: Situacija na frontu se promenila (VIDEO)

Vojni dopisnici Narodne milicije LNR posetili su jedno od najzanimljivijih mesta na mapi republike kako bi razjasnili situaciju na liniji kontakta.

LNR (Foto: RIA Novosti)

Tokom aktivnih neprijateljstava na teritoriji Luganske Narodne Republike, ukrajinski vojnici uništili su mnoga naselja. Među njima je i selo Sokoljniki.

Branioci Republike objasnili su da su neprijateljske jedinice pucale na selo svim vrstama oružja, usled čega tamo nije ostao nijedan civil. I samo uz velike napore branilaca Donbasa, neprijatelj je uspeo da bude odbačen iz sela.

Kao što je rekao Viktor Perestenko, vojnik NM LNR, niko od momaka, vojnika vojske LNR, „nije želeo da napusti položaje, svi su ostali“.

„Pokušali su da nas nokautiraju. U osnovi, ispaljivali su minobacače iz LNG-a, BMP-2 blizu kontrolnog punkta. Takođe se prilagođava teška oprema. A tenkovi su bili tamo, pogađali su naše položaje ...“, rekao je vojnik.

Neki od civila platili su najveću cenu za učešće na referendumu i podršku mladoj republici - dali su svoje živote.

Takva naselja poput Sokoljnika, kako je primetio vojni komandant Dmitrij Medvedev, „živopisna su potvrda takozvane oslobodilačke politike Kijeva u odnosu na stanovnike Donbasa“.

Pokretanjem dodatnih mera za jačanje kontrole režima prekida vatre u nekada vrućem sektoru fronta, situacija se primetno stabilizovala.

„Grof“, vojnik NM LNR, rekao je u intervjuu da je „od nedavno situacija mirna i da se poštuje režim tišine“.

Ali periodično borci LNR iz svojih rovova vide kako neprijatelj iskopava utvrđenje, jačajući svoje položaje. Sukob se nastavlja.

„Nekoliko puta smo zabeležili činjenice ukopavanja. Grupe su izašle. Inače je sve mirno. Ponekad puštaju i izviđačke bespilotne letelice. Trenutno smo posmatrali selo Krjakovka... Mi smo pak spremni na sve, spremni na bilo kakav razvoj događaja. Mi držimo budnost“, rezimirao je„ Grof “.

Operaciju britanske avijacije u Iraku pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA