Najnovije

JERMENIJA NEOČEKIVANO PRONAŠLA GARANT ZA BEZBEDNOST U KARABAHU: To nisu ruski mirotvorci

Jermenija i dalje ostaje garant bezbednosti Nagorno-Karabaha. Ovo je neočekivano izjavio šef jermenske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE), predsedavajući stalne parlamentarne komisije za spoljne odnose, zamenik lidera vladajućeg bloka „Moj korak“ Ruben Rubinjan.

Jermenska vojska u Karabahu (Foto: Jutjub)

Ova izjava jermenskog političara zvuči prilično čudno, s obzirom na to da bezbednost u Nagorno-Karabahu trenutno pružaju ruske mirovne snage prema Trilateralnom sporazumu, a Rubinjan je u početku govorio o pitanju povratka jermenskih zatvorenika.

Sumirajući rezultate rada jermenske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, poslanik je naglasio da nije bilo neuspeha u povratku jermenskih zatvorenika, jer je svrha delegacije bila da skrene pažnju na ovu temu, čineći ga predmetom diskusije.

Činjenica je da je jermenska delegacija pokrenula pitanje „nerazumnog odlaganja povratka jermenskih ratnih zarobljenika i drugih zatvorenika zadržanih od strane azerbejdžanskih vlasti u njihovu domovinu“. Međutim, Biro PSSE je na to odgovorio zadovoljenjem žalbe azerbejdžanske delegacije, ne odobravajući jermensku.

„Naš zadatak je bio da pokrenemo pitanje jermenskih zatvorenika u Azerbejdžanu i da o njemu razgovaramo na svim nivoima PSSE. Ali nije uspelo “, protivreči sebi Rubinjan u intervjuu novinarima.

Prema rečima jermenskog parlamentarca, u ovoj fazi Baku pokušava da demonstrira iscrpljenost sukoba na međunarodnim platformama, na šta jermenska delegacija pokušava da odgovori na nerešena pitanja, uključujući kršenje klauzule trilateralne izjave od 10. novembra. o povratku zatvorenika od Azerbejdžana.

Šta je Jermenija još preduzela po pitanju Nagorno Karabaha, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA