Najnovije

ŠTA RADE STRANI AMBASADORI NA SUĐENJU NAVALJNOM? Zapad razotkrio svoje pokušaje

Prisustvo stranih ambasadora na izricanju presude opozicionaru Alekseju Navaljnom u Moskvi predstavlja mešanje u unutrašnja pitanja Rusije, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Kako je dodala, na taj način je Zapad sam razotkrio svoje pokušaje obuzdavanja Rusije.

Aleksej Navaljni (Foto: RIA Novosti)

Zaharova je navela da je u sud, gde se odlučuje o tome da li će Navaljnom uslovna kazna biti zamenjena zatvorskom zbog kršenja uslovne slobode, stiglo i dvadesetak predstavnika ambasada zapadnih zemalja, kao što su SAD, Bugarska, Poljska, Letonija, Austrija.

„Podsećam da tradicionalno diplomate u sudovima u stranim zemljama podržavaju svoje državljane. Čak i ako Zapad tretira Navaljnog kao ‘svog’, on je državljanin Rusije“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

"Takav postupak ne samo da je mešanje u unutrašnja pitanja suverene države nego tako Zapad sam razotkriva svoju neprikladnu i nezakonitu ulogu u pokušajima obuzdavanja Rusije."

„Ili je to pokušaj psihološkog pritiska na sudiju? Ne isključujem da ih veoma brine sudbina uloženih miliona NATO u protivpravnu delatnost na ruskoj teritoriji“, dodala je Zaharova.

O novom potezu Jermenije u vezi sa Nagorno Karabahom pročitajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA