Najnovije

BAJDEN OPTUŽIO PUTINA: Rusija hoće da uništi NATO!

Američki predsednik DŽozef Bajden je nastupajući na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti optužio Rusiju da pokušava da nanese štetu transatlanstkim odnosima SAD i njenih saveznika.

DŽo Bajden. (Foto: Jutjub)

„Svi znaju da Rusija pokušava da oslabi `evropski projekat`, kao i naš savez NATO jer joj je lakše da zastrašuje pojedine zemlje nego da pregovara sa ujedinjenim transatlantskim savezom“, rekao je on.

Bajden je istakao i da ne želi da vrati svet u situaciju nalik Hladnom ratu. „SAD preferiraju mir u kojem bi svi mogli da biraju svoj razvojni put bez pretnje silom“, naglasio je.

Takođe je rekao i da se Amerika ponovo vratila na svetsku scenu i istakao da je saradnja sa evropskim partnerima „kamen temeljac“ spoljne politike Vašingtona.

„Želim svima da se obratim – Amerika se vratila! Transatlantski savez se vratio, nećemo se osvrtati unazad“, rekao je Bajden.

Američki predsednik je naglasio i da je savez SAD i Evrope ključna stvar u odnosima te dve strane kada je reč o svetskoj politici.

Pored toga, američki lider je potvrdio da je Amerika privržena osiguravanju bezbednosti svih članica NATO-a kao što to nalaže i njena osnivačka povelja koja podrazumeva da napad na bilo koju članicu predstavlja napad na celokupnu Alijansu.

Bajden je rekao da američki i evropski partneri treba da se „bore protiv Kine igrajući po drugačijim pravilima“.

„Konkurencija sa Kinom biće oštra. To je ono što očekujem. I to je ono što pozdravljam“, rekao je Bajden.

Reakcija Angele Merkel u parlamentu nasmejala sve! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA