Najnovije

KNEŽEVIĆ: Dali smo amanet da nećemo odustati od borbe za Kosovo, a Vlada ga je do sada priznala 20 puta!

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević poručio je večeras gostujući na televiziji “Prva”, da se deo vlade ponaša kao produžena ruka Demokratske partije socijalista. Istakao je da ova Vlada ima tri ministra koji su glasali za DPS, te da je DF podržao Zdravka Krivokapića i demantovao sve koji su ih optuživali da to rade zbog fotelja.

Milan Knežević (Foto: Jutjub)

Podsetio je i da su na sahrani mitropolita Amfilohija svi uzeli u amanet da neće odustati od borbe za Kosovo i Metohiju.

“A Vlada je do sada Kosovo priznala jedno 20 puta. Imamo zastidnu situaciju da potpredsednik Vlade Dritan Abazović čestita Dan državnosti tzv. Kosova, a popodne idemo na aerodrom da sačekamo vakcine koje je poslao Aleksandar Vučić. Niko neće da kaže da je Vlada proširila sankcije Rusiji, a non stop pokušavaju da plasiraju naše vino u Rusiju”, naveo je on.

Ponovio je da taj politički savez neće glasati za ni jedan zakon, ukoliko se ne izglasaju tužilački zakoni.

Knežević je napomenuo da u tom slučaju ulazimo u parlamentarnu krizu i istakao da imaju rešenje za nju.

Lider DNP-a je kazao da su ministri vanjskih poslova, odbrane i javne uprave Đorđe Radulović, Olivera Injac i Tamara Srzentić glasači DPS-a.

“Pitanje je da li smo se za ovo borili. U DPS-u ne vidim zdravo tkivo. Suština je bila u besprizornoj i ogavnoj kampanji i dela medija da se mi predstavimo kao plaćenici DPS-a koji ne žele da dođe do formiranja Vlade, i koji su za to uzeli sto miliona evra. Vreme pokazuje a tek će pokazati koliko je tu istine”,  rekao je Knežević.

On je dodao da je osnovni problem bio jer je DF prekinuo šverc cigareta, koji klanovima donosi blizu milijardu evra godišnje.

Knežević je  rekao da će se nakon izbora u Nikšiću sastati sa premijerom, jer se, kako je dodao Krivokapić politilki aktivirao tako što je organizovao stranku na čijem je čelu njegova savetnica.

Neće, kako dodaje, razgovarati sa Krivokapićem da bi rušio Vladu, već da bi ona radila bolje.

Razgovor sa Krivokapićem je, kako je rekao neophodan, ne da bi je “rušili”, već da bi ona radila bolje. On je rekao da se ne zalaže za rekonstrukciju Vlade da bi on bio u Vladi.

“Bilo, ne bilo rekonstrukcije Vlade, ja neću biti u njoj”, kazao je Knežević.

On je rekao da Vlada koju je formirao Krivokapić kao “ekspertsku” Vladu, nije Vlada eksperata, već Vlada njegove nevladine organizacije.

Osvrnuo se i na Srbiju, te poručio da je on prijatelj, a ne marioneta Aleksandra Vučića.

“Neprijatno mi je kad sam video kako se ponašaju pojedini predstavnici aktuelne vlasti u Crnoj Gori i predstavnici naučno kulturnih srpskih institucija u Crnoj Gori kada se nađu ispred Vučića”, dodao je on.

Kakvu šokantnu vest je saopštio advokat iz Haga, saznajte OVDE.

Izvor: Borba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA