Najnovije

KOD RUSA TO NE PROLAZI! "NATO nas primorava da reagujemo na agresivno ponašanje!"

NATO nas gleda kao protivnika i primorava nas da aktiviramo rad na zaštiti od njegovih agresivnih poteza, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ruska vojska. (Foto: mil.ru)

„NATO gleda na Rusiju kao na protivnika. NATO konstantno pomera i jača svoju vojnu infrastrukturu u neposrednoj blizini naših granica. Zbog toga nas NATO neprekidno primorava da aktiviramo rad na sopstvenoj zaštiti od agresivnih poteza Alijanse“, rekao je Peskov novinarima.
On je dodao da je Rusija zainteresovana za uspostavljanje dobrih odnosa i sa EU i sa Amerikom, da ulaže znatne napore na tom planu ali da ne vidi da je to obostrano.

„U poslednje vreme uopšte ne vidimo da postoji ta uzajamnost“, zaključio je Peskov.

Podsetimo, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg rekao je da Evropa i Sjedinjene Američke Države zajedno treba da štite postojeći svetski poredak za koji izazov predstavljaju Rusija i Kina – one pokušavaju da „prekroje pravila u skladu sa svojim interesima“.

„Evropa i SAD treba da štite postojeći svetski poredak, koji osporavaju autoritarni režimi Kine i Rusije, koji pokušavaju da izmene pravila u skladu sa svojim interesima“, rekao je Stoltenberg na Minhenskoj konferenciji za bezbednost, koja se održava virtuelno.

Reakcija Angele Merkel u parlamentu nasmejala sve! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA