Najnovije

RUSIJA ĆE SPASITI CRNU GORU: Pomoć krenula iz Moskve

Vakcina „Sputnik V“, prvih pet hiljada doza, stići će u Crnu Goru u drugoj polovini ove sedmice, kazao je član pregovaračnog tima Crne Gore za nabavku vakcine iz Rusije, dr Sergej Boljević.

Aeroflot (Foto: RIA Novosti)

Kako je istakao u uključenju u Jutarnjem programu RTCG-a, vakcine su juče bile na aerodromu Šeremetjevo i kreću za Crnu goru. Preostalo je da se završe neke administrativne aktivnosti.


"Vakcina je krenula ka Crnoj Gori juče je bila na aerodromu Šeremetjevo i do kraja sedmice će biti u Crnoj Gori. Postoji tu neka papirologija koja se mora ispoštovati i prvi put to uvek traje malo duže. Prva doza od pet hiljada stiže, a kasnije i više, kako je i potpisan ugovor za 50.000. Očekujemo da će to biti ispoštvano za prvi kvartal ove godine", kazao je Boljević.

On je istakao da se uvek gleda da druga doza stigne nakon 21 dan, da se ne bi ugrozio proces vakcinacije i to će sigurno tako i biti.

"Nakon prve doze Crna Gora može da krene u masovnu vakcinaciju. Ruska federacija će obezbediti dovoljno vakcina za sve u Crnoj Gori i očekujem da će vrlo brzo biti na drugom mestu nakon Srbije, koja je počela masovnu vakcinaciju. Još ne znam raspored koliko će u kasnijim dostavama biti doza, ali raspored će biti utvrđen i blagovremenio ću obaveštavati javnost", poručio je Boljević.

Ukoliko bude bilo potrebe Ruska federacije je, kako je kazao, raspoložena da obezbedi još vakcina, a u toku su pregovri Vlade CG i Rusije o nabavci još 50.000 doza, prenosi RTCG.

Zašto SAD ne preporučuju svojim građanima putovanje u Crnu Goru, saznajte OVDE.

Izvor: Vostok/RTCG

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA