Najnovije

Dodik uveren da će Republika Srpska biti samostalna

Srpski član i predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kaže da Srbi nikad nisu bili svesniji svog identiteta, i da to uverenje zasniva na zajedničkim stavovima većine po pitanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

- Možda bi se mi lakše pomirili da imamo svoju državu Republiku Srpsku i da oni imaju svoju. Verovatno bi se lakše pomirili. Strpani smo u Bosnu i Hercegovinu i ovde se stalno pokušava obezbiediti dominacija. Srbi ne žele dominaciju. Žele samo Republiku Srpsku i ništa više - kaže Dodik.

Dodik naglašava da stabilnosti Srpske doprinosi i odličan odnos njenog rukovodstva sa funkcionerima Srbije predvođenim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Vučić je imao najvidljivije korake praktične pomoći Republici Srpskoj koja se ogledala i kroz podršku projektima lokalnog razvoja, ali i kroz podršku saniranju posledicama pandemije, a evo sada i pri nabavci vakcina i u tome da naši ljekari idu u Srbiju da se vakcinišu - ističe Dodik.

Srpski član Predsedništva ističe da je Republika Srpska jedina u BiH stabilna i da iz te snage proizlazi i mogućnost da odbija povoljene kredite MMF-a kad ti aranžmani sadrže politički ucene.

Poručuje da će se Srpska oduprijeti i pritiscima koje Bošnjaci prizivaju od američkog predsednika DŽoa Bajdena.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA