Najnovije

Juče smo izgubili pet najvećih gradova u Guti... Asadova tajna poruka zbog koje je Putin pokrenuo rusku intervenciju u Siriji

Ruski list "Zavtra" objavio je članak o tajnoj poruci kojom je sirijski predsednik Bašar al-Asad pozvao Rusiju da interveniše u arapskoj republici tokom žestokih borbi u istočnoj Guti 2013. godine.

Ruska intervvencija (Foto: Pravda/Jutjub)

- Predali smo svo hemijsko oružje međunarodnoj zajednici i uvereni smo da će nam Rusija ponuditi alternative za suočavanje sa terorističkom agresijom na našu domovinu. Međutim, trenutno stanje stvari ukazuje na mogući iznenadni kolaps u roku od nekoliko dana, zato što smo juče izgubili pet najvećih gradova u Guti, pa su militanti napredovali na samo tri kilometra od međunarodnog aerodroma u Damasku, i presekli su put Damask-Homs nakon zauzimanja grada Deir Atija. Naši materijalni i ljudski resursi su na izmaku snaga. Stoga postoji vrlo hitna potreba za direktnom vojnom intervencijom Rusije, u suprotnom, Sirija i sirijski narod će pasti u ruke islamskih terorista - glasi poruka koju je Asad poslao Moskvi u 16:56 časova, 24. novembra 2013. godine.

Ruski list dodaje da je Putin odluku o intervenciji u Siriji doneo nakon što je primio Asadovu poruku. Pre toga je bilo neophodno otvoriti kanal vojne komunikacije sa američkim snagama na terenu u Siriji.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA