Najnovije

NATO HVALI RUSKI PVO SISTEM: Ima skoro stopostotni učinak protiv američkih raketa u Siriji (VIDEO)

Ruski protivvazdušni raketni i topovski sistemi Pancir-S idealni su za uništenje vojnih bespilotnih letelica, navodi se u izveštaju Zajedničkog centra izvrsnosti vazduhoplovnih snaga NATO-a, koji predvodi komandant američkog vazduhoplovstva u Evropi i Africi DŽefri Li Harigjan.

Pancir-S1M (Foto: RIA Novosti)

U njemu se napominje da je „Pancir-S“ prvobitno razvijen za zaštitu od aviona i helikoptera, kao i za odbranu sistema PVO velikog dometa od udara preciznim oružjem, posebno sa malih visina.

„Zbog ovih karakteristika,„ Pancir-S1 “je idealan za borbu protiv čitavog niza malih i taktičkih vojnih bespilotnih letelica, a takođe vam omogućava da zatvorite jaz koji postoji u redovnim jedinicama PVO između posebnih sistema za protivljenje velikim dronovima i mini-dronovima ", kaže se u izveštaju. ...

Prema tome, „Pancir“ i slični kompleksi predstavljaju rastuću pretnju za NATO i trebalo bi ih neutralisati pre nego što uđu u bitku, zaključuju autori izveštaja.

Skrenuli su posebnu pažnju na to kako je Turska reagovala na eliminaciju samo jednog sirijskog „Pancira“ tokom vojne operacije u Idlibu.

„To je bio operativni cilj koji predstavlja stvarnu pretnju bespilotnim letelicama koje izvode misije vazdušne podrške za kopnene snage i zahtevaju momentalno uništavanje“, kaže se u dokumentu.

Da bi porazila „Pancir“, turska vojska je sprovela intenzivnu operaciju elektronskog suzbijanja, a njegovo uništavanje postalo je kritični trenutak za postizanje ciljeva celokupne operacije, napominju autori.

Kao što sledi iz otvorenih izvora, tokom borbene upotrebe u Siriji i Libiji raketni sistem PVO Pancir-S1 uništio je više od stotinu bespilotnih letelica i raznih projektila, uključujući turske bespilotne letelice Bayraktar TB2, izraelske bespilotne letelice tipa Heron, najmanje jedan američki RK-21A Integrator i dva MK-9A Predator.

Pored toga, „Pancir-S1“ je uništio desetine raketa i projektila koje militanti lansiraju iz više raketnih sistema, a takođe je učestvovao u odbijanju američkog raketnog udara na Siriju u aprilu 2018. godine. Tada su, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, raketni sistemi PVO pogodili 23 cilja, potrošivši na to 25 projektila, odnosno njihova efikasnost je bila skoro sto posto.

Kako je PVO sistem S-400 izazvao saobraćajnu nezgodu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA