Najnovije

STIGLO VELIKO NAORUŽANJE: NATO demonstrira silu u Crnom moru, brodovi i avijacija spremni!

Međunarodne vojne vežbe NATO-a "Posejdon 21" počele su u crnomorskoj luci Konstanca, saopštila je pres-služba Generalštaba Ratne mornarice Rumunije.

NATO brodovi. (Foto: Jutjub)

- Komanda flote Konstance realizuje planirane vojne vežbe na moru, kopnu i u vazduhu koje objedinjuju snage iz Bugarske, Francuske, Grčke, Rumunije, Španije, SAD i Turske.

"Posejdon 21" su vojne vežbe visokog stepena složenosti, čiji je cilj optimalno korišćenje mogućnosti NATO-a za poboljšanje brzog odgovora Alijanse - navodi se u izveštaju.

Učesnici u manevrima će uvežbavati scenarije borbe protiv podmornica, uključujući hidrografsko izviđanje, otkrivanje i onesposobljavanje morskih mina i improvizovanih eksplozivnih naprava.

Takođe će se uvežbavati borba protiv avijacije, brodova i podmornica protivnika, vuča oštećenih plovila, dopuna goriva na vodi, pružanje prve pomoći.

U vojnim vežbama učestvuju minopolagač "Viceadmiral Konstantin Balesku", hidrografski brod "Cpt.cdor Aleksandru Katuneanu", brzi ronilački brod "Venus", dva lovca MiG-21, kao i helikopteri "IAR 330 MEDEVAK" i "Puma naval" koje je ustupila Rumunija.

Saveznici su na vojne vežbe poslali minolovce "Tsibar", podvodnog robota na daljinsko upravljanje, borbene letelice "Rafal" i "Eurofajter tajfun", kao i ronioce.

U vežbama će učestvovati i brod za obuku "Sokulu Mehmet paša", minolovci "Lokotent dinesku" i "Priboj", minolovci "Taho" i "Ajvalik". Vežbe će se završiti 6. marta.

Bil Gejts otkrio kada se život vraća u normalu! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA