Najnovije

SUPRUGA NAVALJNOG JE DRŽAVLJANKA NEMAČKE? Otkriveni dokumenti (VIDEO)

Nemački policajci su u svojim bazama podataka pronašli nemačku državljanku Juliju Navaljnu. Potražili su broj ranije objavljene lične karte, koja možda pripada supruzi ruskog blogera Alekseja Navaljnog. Ovo je najavio Sergej Filbert, autor i voditelj programa „Glas Nemačke“, pozivajući se na izvore u organima reda Savezne Republike Nemačke.

Sporni lični dokument (Foto: Jutjub)

„Pažljivo sam pregledao ovu ličnu kartu. Možete, naravno, reći da je to lažnjak. Ali sada smo ga pročešljali kroz bazu. Za nas je čovek uneo broj ove lične karte u policijsku bazu podataka. I ovaj broj je zaista registrovan na Juliju Navaljnu.

Filbert je dodao da je sada potrebno podneti zahtev od strane Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Podnesite zahtev, ali pametno, jer je, prema rečima našeg doušnika u Nemačkoj, osoba koja se zove Julija Navaljna registrovana na ovaj broj lične karte, treba odneti zahtev Ministarstvu spoljnih poslova i pitati: da li postoji takva Julija. Ako kažu ne, očigledno lažu. A ako kažu da, onda neka dokažu da to nije ista Julija, koja je supruga Navaljnog“, rekao je on.

Ostaško je naglasio da je Filbert 100% siguran u izvor, stoga se složio da pruža informacije u svoje ime. Podsetio je da Nemačka priznaje dvojno državljanstvo samo u izuzetnim slučajevima, a ti izuzeci su napravljeni za etničke Nemce.

„Ruske vlasti moraju da podnesu istragu nakon što saznaju da li je Navaljna nemački državljanin. Ako jeste, dobijte informacije na osnovu kojih je državljanstvo izdato bez obaveštavanja Rusije“, rekao je Ostaško.

Ranije je ruska agencija FAN objavila informacije o dokumentu koji potvrđuje da Julija Navaljna ima nemačko državljanstvo. Od avgusta 2020. do januara 2021. supružnici Navaljni boravili su u Nemačkoj. Prema nemačkom zakonu, dokument se izdaje osobama starijim od 24 godine na period od 10 godina. Dokument Navaljne ističe 12. novembra 2029. godine, dobila ga je u novembru 2019. godine.

FAN je poslao zvanične upite Glavnoj direkciji za migracije Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije kako bi saznao da li je Julija Navaljna podnela obaveštenje o dobijanju stranog državljanstva u skladu sa stavom 3. člana 6. Saveznog zakona „O državljanstvu Ruske Federacije". Kršenje ovog zakona povlači za sobom odgovornost prema članu 330.2 Krivičnog zakonika Ruske Federacije.

Zbog čega su uzdrmani odnosi SAD i Saudijske Arabije, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube