Najnovije

BERBA GRANATA U DONBASU: Vojni reporter pokazao čime kijevske snage gađaju DNR (FOTO/VIDEO)

Ukrajinske oružane snage nastavljaju da čine ratne zločine u Donbasu: teškim oružjem tuku po kućama civila, donoseći nove patnje stanovnicima narodniharodnih republika.

Donbas (Foto: RIA Novosti)

Vojni reporter VGTRK Andrej Rudenko na svom Telegram kanalu pokazao je posledice granatiranja sela Signalnoje (smešteno između Donjecka i Dokučajevska) i razgovarao sa lokalnim stanovnicima koji tačno znaju ko krši primirje.

„Dan u DNR bio je naporan! Ukrajinske oružane snage granatirale su šest naselja. Korišćeno oružje je uglavnom bilo minobacača 82 i 120 mm, a takođe je pucalo iz BMP-2, pa čak i tenka koji je radio na periferiji Gorlovke.

Oštećeno je više od šest kuća, jedan civil je ranjen - muškarac, stanovnik Gorlovke rođen 1955. godine, u njegovu kuću uletela je granata.

Zahvaljujući radu gradonačelnika grada Prihodka, koji je tokom granatiranja stigao na mesto događaja, odmah je prebačen u bolnicu. Stanje žrtve se ocenjuje kao ozbiljno.

'’U selu Signalnoje oštećeno je pet kuća“, rekao je vojni zapovednik, pokazujući na fotografiji strašnu „berbu“ prikupljenu nakon granatiranja sela.

Takođe je zabeležio vapaj iz srca civila koji svakodnevno trpe napade ukrajinskih oružanih snaga.

O 24 minuta nuklearne agonije koje su zatresle svet pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA