Najnovije

OBJAVLJENE SLIKE DRAMATIČNE BITKE: Ruski specijalci prsa u prsa sa džihadistima u Siriji (FOTO)

Nova serija fotografija koja kruži ruskim društvenim mrežama prikazuje ruske trupe tokom sukoba sa ID u sirijskoj provinciji Homs 2015. godine.

Rusi u Siriji (Foto: Jutjub)

Fotografije datiraju iz perioda kada su se sirijske vladine snage podržane od ruskih specijalaca sukobljavale sa ID u pravcu drevnog grada Palmire. 

Ofanziva na Palmiru, vođena je u julu i avgustu 2015. godine, bila je vojna operacija koju je tokom Sirijskog građanskog rata pokrenula Sirijska arapska vojska u julu 2015. godine, u pokušaju da povrati grad Tadmur (Palmiru) koja je bila pod kontrolom ID.

Krajem maja 2015. godine, snage ID  zauzele su Palmiru i okolna sela nakon velike ofanzive. 

Između 15. i 22. juna, sirijska vojska je ponovo zauzela naftno polje Jazal i ponovo otvorila transportni put sa polja prema gradovima pod sirijskom kontrolom.

Napredovanje je sirijsku vojsku smestilo na 10 kilometara zapadno od Palmire; međutim, ovo nije bio početak velike ofanzive za ponovno zauzimanje grada. ID je miniranjem uništio ostatke drevne Palmire koja je na UNESKO-voj listi svetske kultirne baštine. 

U operacijama sirijskoj vojsci su pomogle i ruske specijalne snage, a 2015. godina je godina početka ruskog aktivnog učešća u Sirijskom građanskom ratu.

Kako je Putin lišio SAD glavnog aduta protiv Rusije pročitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA