Najnovije

TENK ARMATA KREĆE IZVAN GRANICA RUSIJE: Stvoreni svi uslovi (VIDEO)

Najnoviji ruski tenk „Armata“ dobio je izvozni pasoš, a u bliskoj budućnosti ovo borbeno vozilo će prvi put biti predstavljeno u inostranstvu.

Armata (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Ovo je RIA Novostima izvestila pres služba Rosoboronekporta (ROE). Ranije je generalni direktor ROE-a Aleksandar Mihejev najavio konsultacije sa inostranim partnerima o nabavci najnovijih tenkova.

Najbliža inostrana izložba na kojoj će učestvovati ruska odbrambena preduzeća, uključujući programe koncerna „Armata“ „Uralvagonzavod“, biće salon naoružanja IDEKS-2021 (Abu Dabi, UAE).

„Za tenk T-14 Armata izdat je reklamni pasoš i u bliskoj budućnosti videćete njegov inostrani debi“, rekli su iz kompanije.

Pres-služba ruskog specijalnog izvoznika takođe je podsetila da je 2020. godine na strano tržište dovedena najnovija borbena platforma na točkovima Bumerang.

Tenk „Armata“ je dizajniran za vođenje borbe u direktnom kontaktu sa neprijateljem, podršku ofanzivi motorizovanih podjedinica, kao i za uništavanje neprijateljske žive sile smeštene u skloništima i na otvorenim površinama.

Ko su najbolji operateri dronova, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA