Najnovije

KINA STALA UZ CRNU GORU?! Milo otkrio kako će ostati na vlasti!

Crna Gora želi da ojača saradnju s Kinom u različitim oblastima ekonomije, pre svega u saobraćajnom povezivanju, energetici i turizmu, izjavio je danas crnogorski predsednik Milo Đukanović.

Milo Đukanović. (Foto: predsjednik.me)

On je, na onlajn konferenciji "Ekonomski i investicioni izazovi posle Kovid-a", rekao da Crna Gora, iako je mala zemlja, ima velike razvojne mogućnosti koje želi da valorizuje u saradnji sa kredibilnim partnerima.

-Spremni smo da po okončanju pandemije učinimo još dinamičnijom turističku saradnju sa NR Kinom-naveo je Đukanović, objavljeno je na zvaničnom portalu crnogorskog predsednika.

Citirajući čuvenog kineskog filozofa Sun Cua da je "strategija bez taktike najsporiji put do pobede", Đukanović je rekao da to znači da se strateško promišljanje mora pretočiti u dnevne zadatke i predano raditi na što bržem oporavku ekonomija.

-Bez zdrave ekonomije i politike, ne možemo imati zdravo društvo. A bez zdravog društva, nisu nam mnogo od koristi ni ekonomija, ni politika. Zato je naše prijateljstvo važno...- rekao je Đukanović.

Govoreći o velikim posledicama pandemije na ekonomiju svih država sveta, osim Kine, Đukanović je konstatovao da je "nestao optimizam i da je svetom zavladala velika neizvesnost".

- Naši građani nestrpljivo isčekuju odgovor. Kakav odgovor možemo da im pružimo u ovom momentu- upitao je Đukanović i dodao da su njegova razmišljanja okrenuta investicijama.

Crna Gora je, poručio je, spremna da po okončanju pandemije učini još dinamičnijom turističku saradnju sa NR Kinom, ali i da s kineskim institucijama i kompanijama želi da poveća izvoz crnogorskih proizvoda visokog kvaliteta na njeno tržište, kao i da intenzivnije sarađuju u oblasti nauke i primene tzv. pametnih rešenja zasnovanih na savremenim tehnologijama.

Američki helikopteri sleteli u Hasaku! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA