Najnovije

IRAN SPREMA IZNENAĐENJE: Ministar vojni najavio nova dostignuća, jedno oružje posebno može da zabrine neprijatelje!

Iranski ministar odbrane brigadni general Amir Hatami najavio je danas povećanje dometa i brzine svojih protivoklopnih i vazdušnih projektila.

Iranska vojska. (Foto: Jutjub)

Hatami je nagovestio da će linija za proizvodnju kompozita na čvrsto gorivo, koja je danas pokrenuta u iranskoj odbrambenoj industriji, dramatično povećati domet i brzinu protivoklopnih i protivvazdušnih raketa zemlja-zemlja na malim visinama, izvestila je iranska novinska agencija Fars.

Iranski ministar odbrane rekao da je njegova zemlja postigla značajna dostignuća poslednjih godina i postigla solidne proizvode zahvaljujući naporima omladine u zemlji i stručnjaka u vazduhoplovnoj industriji.

Među onim što je Hatami spomenuo u vezi sa iranskim dostignućima bili su laki borbeni avioni „Kavtar“, lovac za naprednu obuku „Jasin“ i razne vrste helikoptera i dronova koje Iran želi da nadogradi.

U današnjoj izjavi, na marginama Međunarodne izložbe vazduhoplovne industrije u Indiji, on je naznačio da je ova međunarodna izložba pokazatelj da je Indija započela ozbiljan i tehnološki pokret u ovoj oblasti, i u tom kontekstu ima koristi od svojih mogućnosti privatni sektor na putu postizanja izuzetnih dostignuća.

Hatami je dodao: „Postoje dobre perspektive za iransku vazduhoplovnu industriju, uz entuzijazam i napore iranskih islamskih stručnjaka, i nadamo se da ćemo brzo krenuti ka naprednoj tehnologiji.“

Dr Žujović otkriva kako nas zagađenje ubija! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA