Najnovije

ZA OVO PADAJU VLADE! Saradnici Zagorke Dolovac viđaju se sa kriminalcima, Tomo Zorić uzeo pare od uhapšenog!

U petak u 16.32, internet portal režimskih "Večernjih novosti" objavio je izjavu Republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac koja je ustvrdila da je hapšenje Velje Nevolje snažan odgovor kriminalnim grupama i da svima mora biti kristalno jasno da "kriminal, kriminalci i kriminalne grupe nemaju mesta u našoj državi i društvu". Međutim, izgleda da kriminalci i kriminalne grupe imaju mesta za kafanskim stolom najbližih saradnika Zagorke Dolovac.

Tomo Zorić i Zagorka Dolovac (foto: Jutjub, Medija centar Beograd)

Isti, režimski portal samo sat vremena kasnije objavio je da su prilikom lišavanja slobode Miloša Đukanovića, poznatijeg u Pančevu kao Mali Đuka, u restoranu "Vetrenjača" sa njim za stolom sedeli i Tomo Zorić, sekretar Državnog veća tužilaca (DVT) i Milica LJubičić, zamenica Drugog osnovnog javnog tužioca.

Đukanović je neposredno pred hapšenje dao Zoriću kovertu sa novcem. Navodno za zakup stana, koji jedan od fudbalera kluba u kome Đukanović ima glavnu reč rentira od majke Tome Zorića. Može li Zorić da javno pokaže taj ugovor o zakupu, preko koje agencije za nekretnine je sklopljen, plaća li se porez?

Tomo Zorić je, inače, dugogodišnji bliski saradnik Zagorke Dolovac, i ona je najzaslužnija što je Zorić već dva mandata sekretar DVT, a Zagorka se bori i za njegov treći mandat, piše portal Direktno.

Prisutna za pomenutim stolom, Milica LJubičić je, takođe, osoba od poverenja Zagorke Dolovac što se vidi iz činjenice da je ista bila portparol Republičkog javnog tužioca do momenta dok nije izabrana za zamenika javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, navodi portal.

Međutim, Informer je već objavio članak u kome tvrdi da su se policajci izvinjavali tužiocima zbog neprijatnosti!

Kako je naveo u ekskluzivnoj izjavi za Informer, Zorić ističe da se nezgodnom trenutku našao sa nezgodnom osobom, te da njihov susret nema nikakve veze sa kriminalom ili hapšenjem grupe Velje Nevolje poznatijeg kao Veljko Belivuk.

- Otišao sam u Pančevo da bih uzeo kiriju od stana koji izdajem. U restoranu sam bio sa koleginicom Milicom LJubičić (zamenica Drugog osnovnog javnog tužioca), kada je došao Miloš Đukanović kom sam izdavao stan - kaže Tomo Zorić i dodaje - Samo što je seo, ušla je policija i privela ga. Nakon par minuta vratio se jedan o policajaca da se izvini meni i koleginici na uznemiravanju i dao mi račune koje je Đukanović prethodno platio - konstatuje Tomo Zorić.

NJegovu priču potvrdila je i zamenica Drugog osnovnog javnog tužioca Milica LJubičić.

- Bila sam sa kolegom na ručku kada je došao jedan čovek kog nikada do tada nisam videla. Ubrzo ga je policija uhapsila, a nama se izvinila na uznemiravanju – rekla je Milica LJubičić, za Informer.

A portal Direktno navodi da je osim navedenih sa ljudima Velje Nevolje viđan i Boris Pavlović, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilastva u Beogradu, koji je prema izvorima portala u istom restoranu nekoliko puta viđan sa Milošem Đukanovićem.

Kako Pavlović ima državno obezbeđenje, interesantno je da li su lica koja obezbeđuju Pavlovića sačinila službenu belešku o njegovim viđanjima sa licima iz kriminalne sredine, što im je bila obaveza.

Boris Pavlović je, takođe, jedan od ljudi bliskih Zagorki Dolovac. Kao što je naš portal pisao prilikom izbora za članove Državnog veća tužilaca, za njega su lobirali kako Zagorka Dolovac tako i državni sekretar ministarstva pravde Raša Ilić, koji je nakon otkrića ove afere podneo ostavku.

Još jedan od tužilaca bliskih Zagorki Dolovac, a za koga bi se moglo zaključiti da je pomogao Veljku Belivuku je javni tužilac Prvog osnovnog tužilaštva LJubivoje Đorđević, koji je kao što smo pisali u organizaciji Dolovac dobio zajedno sa suprugom vakcinu preko reda.

Opšte poznata činjenica je da je Belivuk za nanošenje teških telesnih povreda, i to na izuzetno brutalan način, dobijao na osnovu sporazuma sa tim istim Prvim osnovnim javnim tužilaštvom izuzetno blage kazne. To nije  moglo da se dogodi bez umešanosti LJube Đorđevića.

Prilikom napada na pripadnika obezbeđenja Miloša Vazure iz FK Partizan za koji je Belivuk osuđen na godinu dana kućnog zatvora bez nanogice, dobro upućeni izvori kažu da su još jednom licu bile nanete još teže i opasnije povrede, i da je to postojalo na snimku, ali da je snimak tužilaštvo sklonilo jer se na njemu videlo da povrede nanosi i sada pokojni Aleksandar Stanković, kum tadašnje državne sekretarke i funkcionerke Srpske napredne stranke (SNS) Dijane Hrkalović.

Zanimljive su i isprepletane veze Belivuka i Vučićevih tužilaca, kao što je zanimljivo kako i zašto su preko noći Belivuk i njegova ekipa izgubili podršku i zaštitu režima, koji ih je i stvorio, konstatuje portal Direktno.

Farsu od hapšenja pogledajte OVDE. Policija pretražuje kuću strave u Ritopeku, šta se tamo dešavalo, čitajte OVDE.

Izvor: Direktno, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA