Najnovije

ŠTA JE BILO, TURCI?! Ruska vojna policija upala u osinjak terorista! (FOTO)

Jedinica ruske vojne policije ušla je 7. februara u područja okupirana Turcima u severnom delu sirijske Hasake.

Ruska vojska. (Foto: ria.ru)

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava, oficiri jedinice će uskoro održati sastanak sa predstavnicima turske vojske u Uluku u blizini pograničnog grada Ras al-Ajn. Predmet sastanka tek treba da se otkrije.

Nekoliko jedinica ruske vojne policije raspoređeno je na severoistoku Sirije od 2019. godine da posmatra prekid vatre između turskih snaga i Sirijskih demokratskih snaga (SDF) pod vođstvom Kurda.

Dok su boravili u turskom okupiranom delu severne Hasake, rusko osoblje nije se suočilo sa napadima militanata koje podržavaju Turci.

Militanti, koji danonoćno upućuju pretnje ruskim snagama, skrenuli su pogled dok su se ruske trupe kretale u srcu njihove teritorije. To je dovelo do određenih kritika opozicionih aktivista.

Nedavno su turske snage pojačale napade na SDF na severoistoku Sirije, uglavnom u severnoj Raki. Ruski i turski oficiri možda planiraju da razgovaraju o tome na svom predstojećem sastanku u Uluku.

Saradnja ruskih i turskih snaga na severoistoku Sirije ima za cilj da stabilizuje region. Međutim, od uspostavljanja prekida vatre u ovom pogledu postignut je vrlo mali napredak.

Rusija odgovorila na potez Albanije! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA