Analizirajući podatke o broju žrtava u svetu čiji je uzrok Covid-19 profesor dr Verhesen je zaključio da količina unetog joda ima bitan uticaj na procenat smrtnosti.
Kao primer navodi da epidemiološki podaci pokazuju da trenutna pandemija Covid-19 kod Japanaca, koji su poznati po visokom unosu joda, ima veoma nisku stopu smrtnosti od Covid-19 u poređenju sa drugim zemljama.
Sve to uprkos činjenici da Japan ima najstariju populaciju u svetu i da su nacionalne mere zatvaranja bile među najblažima. Nije ni čudo što što mnogi Japan nazivaju čudom u vreme pandemije.
Jod bi trebalo da se unosi kroz hranu, a najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinskoj soli.
Dnevni unos joda bi trebao iznositi od 1,5 miligrama do 2,4 miligrama po osobi.
Optimalan unos joda mogao bi da postane određena vrsta ,,vakcinacije“, koja naglo smanjuje rizik od razvoja bolesti.
Zašto superbogataši žive sumnjivo dugo, saznajte OVDE.
Izvor: RTV