Najnovije

HMEJMIM KRIJE VELIKU TAJNU: Satelit usnimio tajno oružje ruskih snaga u Siriji, džihadisti uspaničeni (FOTO)

Glavna ruska bezbednosna agencija, Federalna služba bezbednosti (FSB), možda je rasporedila jedinstveni špijunski avion u sirijskoj vazduhoplovnoj bazi Hmejmim.

Hmejmim (Foto: mil.ru)

Obretik, vojni posmatrač, podelio je juče na Tviteru satelitsku sliku na kojoj se vidi avion Dijamant DA42 Tvin Star u ruskoj vazduhoplovnoj bazi.

DA42 je avion sa pogonom na elise sa četvorosedom, dvostrukim motorom, koji je razvila i proizvela austrijska kompanija  Diamond Erkraft Industriz.

Avion nije u službi samo ruske vojske, već i FSB. U maju 2016. godine, agencija je od kompanije Diamond Erkraft Industriz naručila dva DA42M-NG, varijantu koja se uklapa sa motorima Austro Enžin AE 300.

Navodi da su FSB-ovi DA42M-NG, koji su sastavljeni u postrojenju civilnog vazduhoplovstva JSC u ruskom Jekaterinburgu, bili opremljeni izviđačkom opremom.

DA42 poseduje značajnu izdržljivost, jer može da izvrši 13-satne letove. Takođe ima uslužni plafon od preko 5 km. To čini avion pogodnim za misije prikupljanja obaveštajnih podataka.

FSB je bio aktivan u Siriji od samog početka ruske antiterorističke operacije u zemlji pre više od pet godina. Agencija je možda rasporedila jedan od svojih špijunskih aviona DA42M-NG u vazduhoplovnoj bazi Hmejmim u lov na tražene teroriste u ratom razorenoj zemlji.

Rusi prave nevidiljivi mlazni udarni dron sa obrnutom geometrijom krila. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA