Najnovije

"AKO ASAD ZATRAŽI, PUTIN ĆE ODMAH REAGOVATI" Sirijski predsednik nikada neće biti ostavljen na cedilu!

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika, saopštio je da ne zna da li je predsednik Sirije Bašar al-Asad zatražio pomoć zbog sebe i supruge zaražene virusom korona, ali je izrazio uverenje da će predsednik Rusije Vladimir Putin odmah razmotriti stvar ako je Asad zatražio pomoć.

Asad (Foto: egov.sy)

- Iskreno, nemam informacije o tome kako se postupa sa predsednikom i njegovom suprugom, takođe ne znam da li je tražio bilo kakvu pomoć - rekao je Peskov pred novinarima.

- Ali siguran sam, kao što znate da ruski specijalisti imaju veliko iskustvo i stekli su veliko iskustvo u lečenju od virusa i ne sumnjam da će, ukoliko postoji bilo kakav zahtev, predsednik Putin to, naravno, razmotriti odmah - dodao je Peskov.

Peskov je takođe izrazio nadu da je zaraza kod predsednika Asada i njegove supruge virusom korona blaga i da će steći potreban imunitet.

U ponedeljak je sirijsko predsedništvo saopštilo da su predsednik Bašar al-Asad i njegova supruga zaraženi novim virusom korona, objašnjavajući da je njihovo stanje stabilno i da će nastaviti svoj posao tokom kućnog karantina, koji će trajati dve ili tri nedelje.

- Nakon što su osetili blage simptome slične onima kod infekcije koronom, predsednik Asad i gospođa Asma Al-Asad sproveli su PCR test, a rezultat je pokazao da su zaraženi virusom, znajući da su dobrog zdravlja i u stabilnom stanju i da će nastaviti sa radom tokom kućnog karantina, koji bi trajao dve ili tri nedelje - pisalo je u saopštenju sirijskog Predsedništva.

Ruska avijacija izvela žestok napad! Neprijateljska baza u plamenu!Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Sputnik Arabic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA