Najnovije

Novak bez Jelene ne bi uspeo – ljubav za ceo život

Kad srednjoškolska ljubav preraste u onu pravu, životnu, iz koje dođu i deca, onda ste vrlo bogati. Novak Đoković godinama uz sebe ima svoju Jelenu, odnedavno sina Stefana i ćerkicu Taru, koji su mu najveća radost dok piše istoriju tenisa.

Jelena i Novak (Foto: Instagram)

Porodica. Temelj svega. Sreće, zdravlja, energije, smisao življenja.

Novak je to odavno shvatio i sa devojkom iz tinejdžerskih dana stremio ka jednom od najvećih životnih ciljeva, paralelno s onim sportskim.

Jer, kada ste najbolji na svetu, samo jedno, bilo čime da se bavite, to je gotovo nemoguće bez oslonca i prave, životne potpore. Sve to je povezano.

A, Đoković nije bio samo jednom najbolji, već, na primer, 311 nedelja, što je rekord kada se radi o broju nedelja provedenih na prvom mestu svetske rang liste.

Kada vam privatni život nije sređen, teško je i da se fokusirate na druge stvari, a kamoli da nižete uspehe, da ne pričamo o rekordima. Najbolji srpski teniser u istoriji često kaže kako snagu crpi iz porodice, kako svaki trenutak koristi da provede sa naslednicima Tarom i Stefanom, i Jelenom.

NJihova ljubavna priča bez sumnje je jedan od glavnih, ako ne i glavni pokretač svetskog broja jedan. Počela je 2005. godine, u Beogradu, a krunisana je brakom na Svetom Stefanu 2014.

Kad su se upoznali, boraveći u većem društvu, tada 17-godišnji Novak odlučio je da se profesionalno bavi tenisom i već tu sezonu završio je na 78. mestu svetske ATP liste.
Jelena je od njega starija manje od godinu dana (11 meseci), i takođe se bavila sportom (atletikom), pa verovatno odlično razume sve što čini život jednog sportiste. Kažu da njihov susret bio poput filmskih – ljubav na prvi pogled.

“Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe, jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kog je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost”, rekao je Nole svojevremeno.

Kao i svaki par, i oni su nailazili na prepreke, prevashodno u prvim mesecima i godinama ljubavi. Zbog brojnih obaveza nisu mogli da se viđaju koliko žele, ona je zbog studija otišla u Milano, a on je neprestano putovao zbog tenisa.

Ipak, nalazili su način da se viđaju i da čuvaju ljubav za ceo život. Koliko je Novaku značilo da je vidi, makar na kratko, govori i scena iz Jeleninih studentskih dana. Tako se jednom dogovorio s profesorom na njenom fakultetu u Italiji da sedne u poslednji red amfiteatra odakle joj je bio podrška na ispitu.

LJubav na daljinu održavali su sve dok Jelena nije završila studije, nakon čega mu je, posle tri godine od početka zabavljanja, konstantno pružala podršku na turnirima širom sveta. Višegodišnja baza, pored Beograda, postao im je Monte Karlo, a od skoro su se porodično skućili i u Marbelji.

“U Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je ‘zatvoreno’, ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji”, prisetila se Jelena i to im ipak nije bila dobitna kombinacija. Opet nisu mogli da se viđaju koliko žele zbog previše obaveza, pa je Jelena nakon toga postala direktorka Fondacije Novak Đoković, koja je organizovala brojne humanitarne akcije za pomoć širom Srbije.

“Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao verenicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presrećni smo”, poručio je Novak 2013. godine putem društvenih mreža nakon što je zaprosio Jelenu.

Venčanje je održano 10. jula 2014. na Svetom Stefanu u Crnoj Gori, a sama ceremonija privukla je i veliku pažnju medija. Četiri meseca kasnije Jelena je na svet donela sina Stefana, a tim Đoković je od 2017. postao brojniji za ćerkicu Taru.

“Najviše sam okupiran porodicom. Imamo veliku sreću, i Stefan i Tara su fantastični. Mirni su, oboje se nakratko bude, samo za mleko. Sada, kad je Tara mala, ja sam u stvari najveća podrška Jeleni, koja je najviše okupirana obavezama oko dece”, rekao je Novak nakon što je drugi put postao otac.

Bez sumnje – Jelena, Stefan i Tara su najvažnije osobe u Novakovom životu.

Novak Đoković je istorijski broj 1 u tenisu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA