Najnovije

POČINJE RAGBI SEZONA: Direktan prenos svih utakmica je obezbeđen

Čekanju je došao kraj. Narednog vikenda počinje prolećni deo ragbi sezone. I to kakve sezone. Nikad više prijavljenih klubova i takmičarskih ekipa u takmičenju, što je definitivno vesnik dobrog ragbija na proleće. 

Srpski ragbisti (Foto: RSS/Tijana Vesović i Vanja Bejin)

'’Naš cilj je da naporno i predamo radimo i da sa svakim novim takmičenjem pravimo iskorak unapred u svakom smislu, kako igračkom, tako tehničkom i organizacionom. Kao što je govorio Bendžamin Frenklin „Kaži mi, zaboraviću. Nauči me i zapamtiću. Uključi me i naučiću“, cilj je da se svi zainteresovani uključe u ragbi aktivnosti i da ucrtamo ragbi na mapi sportova u Srbiji tamo gde zaslužuje da bude'’, najavljuje Ragbi savez Srbije (RSS).

Ovog vikenda startuje Prvenstvo Srbije za seniore, i to utakmicama 1. kola. Da podsetimo, za takmičenje u A grupi se prijavilo ukupno 5 klubova: RK Partizan, RK Dinamo 1954, RK Rad, BRK Crvena Zvezda i RK Vojvodina. Na premijeri se sastaju RK Vojvodina-RK Partizan i RK Dinamo 1954 – RK Rad. Titulu prvaka Srbije brani RK Partizan. Sistem takmičenja je trakav da se igra dvokružno po sistemu svako sa svakim, gde će se prvoplasirani na kraju ligaškog dela plasirati direktno u Finale, dok će se drugoplasirani i trećeplasirani plasirati u ½ finale, gde će pobednik tog meča overiti kartu za veliko finale. Rezultate, tabelu i listu strelaca možete pratiti preko sajta RSS-a u delu Takmičenje, odnosno preko ovog linka.

Svoje takmičarske aktivnosti počinju i U16 kadeti, koji će odigrati jedno od zanimljivijih takmičenja u mlađim kategorijama ove sezone. Da podsetimo U16 kadeti igraju u dve kvalitativne grupe. U A grupi Kupa Srbije nastupaju RK Dinamo 1954, RK Kruševac, RK Rad, RK Borac Starčevo, GRK Vršac i BRK Crvena Zvezda. U B grupi nastupaju RK Loznica i RK Žarkovo, gde će igrati turnirski i gde novoformirani timovi mogu da se priključe svakog trenutka. Sistem takmičenja u A grupi je ligaški po sistemu svako sa svakim, gde će dve prvoplasirane ekipe igrati finale na Finalnom vikendu Ragbi saveza Srbije koji je na programu 12/13. juna. Titulu osvajača Kupa Srbije brani RK Rad. U prvom kolu Kupa Srbije za U16 kadete BRK Crvena Zvezda će gostovati GRK Vršcu, dok će u Beogradu koplja ukrstiti finalisti prošlogodišnjeg Prvenstva RK Rad i RK Dinamo, dok će u Starčevu RK Kruševac izaći na megdan domaćem Borcu. Rezultate, tabelu i listu strelaca možete pratiti preko ovog linka. Sve utakmice će biti direktno prenošene.

Kako da osnujete svoj ragbi klub, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA