Najnovije

RUSI POKAZALI SVOJU MOĆ NA SEVERNOM POLU: Ovako će proći avioni koji im se približe (VIDEO)

Teški lovac-presretač MiG-31BM tokom vežbi na Arktiku presreo je avion-uljez lažnog neprijatelja koji je pokušavao da prodre u ruski vazdušni prostor na velikoj nadmorskoj visini i nadzvučno, drugi MiG-31 je delovao kao uljez, rekla je novinarima pres služba Istočne vojne oblasti za Tihookeansku flotu.

MiG-31 (fOTO: jUTJUB)

„Posade lovaca MiG-31BM pomorske avijacije Tihookeanske flote, koje dežuraju u PVO na Čukotki, izvele su vežbe za presretanje letelice koja je kršila granicu Ruske Federacije u vazdušnom prostoru u polarnom krugu“, rečeno je u saopštenju

Jedan od lovaca MiG-31BM pomorske avijacije Tihookeanske flote delovao je kao uljez. „NJegova posada je supersoničnom brzinom, na nadmorskoj visini od oko 20 kilometara, imala zadatak da prodre u vazdušni prostor Rusije, da prođe uspostavljenu liniju i da u slučaju otkrivanja izbegne poteru“, saopštila je pres služba.

Za presretanje cilja sa aerodroma Anadir podignut je dežurni MiG-31BM, koji je zajedno sa zemaljskim radarima otkrio simuliranog neprijatelja. Nakon presretanja cilja, piloti su izveli elektronska lansiranja raketa vazduh-vazduh velikog dometa.

Od 1. decembra 2020. godine, u cilju jačanja vazduhoplovnog grupisanja u arktičkoj zoni, posade lovca-presretača MiG-31BM pomorske avijacije Tihookeanske flote stupaju na borbeno dežurstvo u PVO na aerodromu Anadir.

Lovac-presretač dalekog dometa MiG-31BM ima maksimalnu brzinu od 3000 kilometara na sat, maksimalnu visinu leta do 30 kilometara, posadu letelice čine dve osobe. Lovac je sposoban da presretne krstareće rakete.

A zašto NATO pojačava prisustvo na Arktiku, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA