Najnovije

"PROTIV SRBIJE SE VODI BRUTALNA KAMPANJA!" Linta otkrio šta se krije iza Žigmanovih "pretećih mejlova"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je večeras da predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov godinama vodi brutalnu kampanju protiv Srbije u dogovoru sa vlastima u Hrvatskoj.

Miodrag Linta. (Foto: Jutjub)

- Žigmanov je više puta javno iznosio bezočne laži da kod Hrvata u Srbiji vlada veliki strah i da su ugroženi, da postoji antihrvatsko raspoloženje, da se upućuju pretnje predstavnicima hrvatske nacionalne manjine i dr. Najnoviji primjer njegove kampanje protiv Srbije jeste priča da su mu tobože upućenje pretnje smrću - tvrdi Linta u saopštenju.

Linta podseća da je Žigmanov u četvrtak obavestio javnost da mu je nepoznati pošiljalac putem mejla pretio da će doći u prostorije stranke i sve ih pobiti.

oto: Printscreen/TV PinkLinta tvrdi "da postoji osnovana sumnja da je preteću poruku Žigmanovu poslao neko od bivših ili sadašnjih članova stranke koji su nezadovoljni i ogorčeni njegovim autokratskim i samovoljnim ponašanjem, kao i zbog zloupotrebe sredstava u lične svrhe" 

- Žigmanov svojim neodgovornim ponašanjem kvari dobre međunacionalne odnose s ciljem da se predstavi kao zaštitnik hrvatske manjine koja je tobože ugrožena. Srbija poštuje i štiti prava pripadnika svih nacionalnih manjina, tako i prava pripadnika hrvatske nacionalne manjine - dodaje Linta.

On ocenjuje i kao vrhunsko licemjerje izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je osudio navodne pretnje upućene predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji.

- Takođe, vrhunsko licemerje predstavlja odluka Ministartsva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske da Srbiji uputi protesnu notu u kojoj se navode providne laži da su predstavnici hrvatske nacionalne manjine tobože izloženi brojnim pretnjama, uvredama i zastrašivanjima na društvenim mrežama - dodaje on.

S druge strane, kako navodi Linta, brojne činjenice pokazuju da Hrvatska u stvarnosti sistematski krši ljudska i nacionalna prava srpskih povratnika i stotina hiljada proteranih Srba.

Ogromne sirijske snage poslate u akciju, strateški autoput se mora odbraniti! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA