Najnovije

KAKO BI IZGLEDAO RAT RUSIJE I UKRAJINE? Putin može da napadne iz četiri pravca, a Kijev se najviše plaši jednog scenarija

Neimenovani izvor iz Ministarstva odbrane Ukrajine ispričao je portalu „Strana“ mogući scenario vojnog sukoba Moskve i Kijeva, ako ukrajinska vojska pokrene operaciju za uspostavljanje kontrole nad Donbasom.

Putin može da napadne iz četiri pravca (Foto: kremlin.ru)

„Ako Rusija i odluči da krene u pravi rat sa Ukrajinom, ona neće napadati naše utvrđene položaje u Donbasu, već će probati da iz Krima i Belgoroda preseče državu na dva dela, uz istovremeni napad na Kijev iz pravca Brajnska i, moguće, iz Belorusije“, rekao je izvor portala.

Međutim, on je priznao da je malo verovatan napad iz pravca Rusije, ali ipak smatra da se „treba spremati za svaki scenario“.

U tekstu se naglašava da se jedinice ukrajinske vojske nalaze u stanju borbene gotovosti. Sagovornik portala smatra da postoji mogućnost da se Rusija umeša u konflikt.

Poslednjih dana dolaze zabrinjavajuće vesti iz Donbasa: učestala su granatiranja ukrajinske vojske. O porastu tenzija na kontakt liniji u Donbasu oglasio se i Kremlj, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da ta činjenica izaziva zabrinutost.

Treba podsetiti da je Moskva više puta naglašavala da nema nikakve veze sa ratom u Donbasu i izražavala zabrinutost zbog odlaganja Kijeva da ispuni svoje obaveze iz Minskih sporazuma.  

Danas nove mere Kriznog štaba ili nova sprdnja s razumom. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA