Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SIRIJSKI VOJNICI MASAKRIRANI U DARI: Napad militanata bio brz i surov, krvi je bilo svuda

Dana 16. marta, konvoj elitne 4. divizije Sirijske arapske vojske (SAA) upao je u zasedu u zapadnom delu Dare.

Napad u Dari (Foto: Jutjub)

Neidentifikovani naoružani napadači napali su konvoj, koji se sastojao od autobusa, kombija i dva kamioneta, dok je prolazio putem između gradova Muzairib i al-Jaduda. Kao rezultat, izbili su teški sukobi.

- Tokom sukoba, Asadovi vojnici su koristili artiljeriju i tenkove, ali nije bilo civilnih žrtava - napisao je na Tviteru Omar Alhariri, opozicioni aktivista iz Dare.

Uprkos jakoj vatri SAA, naoružani napadači su uspeli da pobegnu nakon što su ubili 22 pripadnika službe i ranili najmanje pet drugih. Mnoge žrtve bile su bivši pobunjenici koji su se ponovo pridružili Sirijskoj arapskoj vojsci poslednjih godina.

Neki izvori iz Dare tvrde da se 4. divizija pripremala za juriš na Muzirib u pokušaju da izvede napad. Međutim, Alhariri je negirao ove tvrdnje.

Za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad. Poznato je da su ID ćelije aktivne u zapadnoj Dari. Međutim, iza napada mogu biti druge strane.

Nakon zasede, SAA je rasporedio pojačanja, uključujući teško oružje, u blizini Muzairiba. Po gradu su postavljeni i novi kontrolni punktovi. Vojska će verovatno preduzeti ozbiljnije mere u narednih nekoliko dana.

Prošlog meseca, SAA se pripremao za pokretanje velike akcije hapšenja grupe traženih militanata u zapadnoj Dari. Međutim, bivše pobunjeničke vođe proterale su grupu iz tog područja i prihvatile novi sporazum o pomirenju.

Severna Koreja lupila Bajdenu diplomatski šamar. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA