Najnovije

VUČIĆ PRIZNAO: "Srbiji je teže sa Bajdenom"

Predsednik je gostovao u emisiji na kanalu RTS-a, a u programu je govorio o važnim temama.

Aleksandar Vučić. (Foto: Jutjub)

O dijalogu Beograda i Prištine Vučić je rekao sledeće.

- Tražimo kompromis sa Albancima na KiM, nisam siguran da su na to spremni. Ni sa jednim mi nije bilo lako i jednostavno - kaže Vučić o pregovaračima Prištine u dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednik je dodao da nema nema non-pejpera.

- Palmer ne krije da oni traže međusobno priznanje, u skladu sa onim što je potpisao Bajden. EU traži punu normalizaciju, mi tražimo komprimis, Albanci nisam siguran da su na kompromis spremni. Ni o čemu kompromisnom ne razgovaramo, to samo mi govorimo, ponekad EU. Za Albance je kompromis da Priština prizna Beograd, kao da mi za tim čeznemo. Na to se osmehnete, okrenete i odete - navodi on i nastavlja:

- Što se tiče Albanaca sa KiM, sve stvari bismo volele da budu ispunjene iz Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, prvo ZSO, i to mora da bude ispunjeno, to je evropska obaveza iz aprila 2013. godine. Mislim da oni ne planiraju da ispune bilo šta, ali su time sebe doveli u nemoguću poziciju u nekim stvarima. Nisam od onih koji se raduje zamrznutom konfliktu jer uvek neko to može da odmrzne.

Kako kaže, Srbiji trebaju mir i sigurnost jer mi idemo brže od drugih.

- Nama je teža pozicija sa Bajdenom kao predsednikom SAD. Ja njega cenim, reč je o izuzetnom političaru ali nama je teže - navodi Vučić.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA